ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÊÐ/KÙÍ Ð.Å.

Προς:

¼λους τους Εκπ/κους Π.Ε. μÝλη του Συλλüγου μας

ΘÝμα: Υπενθýμιση ¸κτακτης ΓενικÞς ΣυνÝλευσης

ΣυναδÝλφισσες, συνÜδελφοι, σας υπενθυμßζουμε üτι:

Απüψε, 28/9/201, στις 18.30, Ýχουμε Ýκτακτη ΓενικÞ ΣυνÝλευση στο 12ο Δημοτικü Σχολεßο Χαλανδρßου,.

Σε μια περßοδο που βιþνουμε:

• Την Üσχημη κατÜσταση στην εκπαßδευση, με τα χιλιÜδες κενÜ, τις ελλεßψεις βιβλßων, τις σχολικÝς επιτροπÝς χωρßς χρÞματα για τις λειτουργικÝς τους δαπÜνες
  • Τις σχεδιασμÝνες απολýσεις 30.000 εργαζομÝνων στον  ευρýτερο και το στενü Δημüσιο ΤομÝα, μÝσα απü τον αντεργατικü θεσμü της εργασιακÞς εφεδρεßας.
  • Τη νÝα δραματικÞ μεßωση των μισθþν των Δημοσßων ΥπαλλÞλων (20% - 40%), που θα οδηγÞσει στη φτþχεια τους εργαζομÝνους. Υπενθυμßσουμε üτι οι Δημüσιοι ΥπÜλληλοι Ýχουν Þδη χÜσει Ýως και 40% των αποδοχþν τους.
  • Τη νÝα μεßωση κατÜ 20% για κýριες συντÜξεις Üνω των 1.200 ευρþ, καθþς και οριζüντια περικοπÞ των συντÜξεων Üνω των 1.000 ευρþ (κατÜ 40%), σε δικαιοýχους ηλικßας κÜτω των 55 ετþν. Οι δραματικÝς αυτÝς μειþσεις, ειδικÜ στη δεýτερη περßπτωση, αγγßζουν χιλιÜδες εργαζüμενες με ανÞλικα παιδιÜ, τρßτεκνες και πολýτεκνες οικογÝνειες που καλοýνται πλÝον να ζÞσουν με «συντÜξεις- φιλοδþρημα».
  • Τη νÝα δραματικÞ μεßωση του εφÜπαξ (τουλÜχιστον κατÜ 10% και αναδρομικÞ ισχý), γεγονüς που αποτελεß «αρπαγÞ» των εισφορþν που κατÝβαλλαν οι εργαζüμενοι για 35 -και πλÝον- συνεχÞ χρüνια υπηρεσßας.

Θεωροýμε üτι η ανÜγκη συστρÜτευσης των δυνÜμεων της εργασßας εßναι μεγαλýτερη απü ποτÝ. Η αναγκαιüτητα συγκρüτησης ενüς πανεκπαιδευτικοý - πανεργατικοý μετþπου εßναι μονüδρομος. Ο κüσμος της εργασßας οφεßλει να δþσει την απÜντηση μÝσα απü τους καθημερινοýς αγþνες του.

ΣυναδÝλφισσες, συνÜδελφοι,

Τα μεγÜλα προβλÞματα πρÝπει να αποτελÝσουν την αφετηρßα μεγÜλων αγþνων και üχι αιτßες αδυναμßας αντßδρασης. Αν η απογοÞτευση και η μη συμμετοχÞ γßνουν κυρßαρχες λογικÝς, εßναι απüλυτα βÝβαιο πως θα ακολουθÞσουν και Üλλα νÝα, ακüμη χειρüτερα μÝτρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ