ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÊÐ/KÙÍ Ð.Å.

Áñ. Ðñùô.: 78

Προς:

¼λους τους Εκπ/κους Π.Ε. μÝλη του Συλλüγου μας

ΘÝμα: Να δοθοýν χρÞματα στα σχολεßα

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ευθýνη για την υποχρηματοδüτηση της παιδεßας βαραßνει αποκλειστικÜ την κυβÝρνηση. Η ευθýνη για την αδυναμßα να αποδοθοýν στα σχολεßα Ýστω και αυτÜ τα ελÜχιστα χρÞματα που Ýχουν δοθεß για τα σχολεßα βαραßνει -εκτüς απü την κυβÝρνηση που με την ψÞφιση του «ΚαλλικρÜτη» οδηγεß σε διÜλυση τη δημüσια παιδεßα- και τις ΔημοτικÝς ΑρχÝς που δεν Ýχουν ακüμη κατορθþσει να θÝσουν σε λειτουργßα, αν üχι üλες, τις περισσüτερες σχολικÝς επιτροπÝς.

Καλοýμε τις δημοτικÝς αρχÝς των ΔÞμων:

• Να λειτουργÞσουν Üμεσα üλες οι σχολικÝς επιτροπÝς και να αποδþσουν üλα τα χρÞματα στα σχολεßα και üσα οφεßλουν απü παλιüτερα χρüνια.
  • Να επιστραφοýν στις αντßστοιχες σχολικÝς επιτροπÝς τα χρÞματα που εßχαν στα ταμεßα τους πριν την επιστροφÞ αυτþν στους δÞμους.
  • Να αποδßδουν Üμεσα, κατανÝμοντας με αντικειμενικÜ κριτÞρια (αριθμüς μαθητþν, αριθμüς αιθουσþν, παλαιüτητα) τις εγκεκριμÝνες πιστþσεις στα σχολικÜ συμβοýλια.
  • Να βοηθÞσουν τη λειτουργßα των σχολεßων, πληρþνοντας τους λογαριασμοýς κοινÞς ωφÝλειας, αφαιρþντας το αντßστοιχο ποσü  απü το λογαριασμü κÜθε σχολικοý συμβουλßου.
  • ¸λεγχος και δημοσιοποßηση üλων των δαπανþν.
  • Να αναλÜβουν τα ελλεßμματα των σχολικþν επιτροπþν οι δÞμοι, αφοý Ýτσι κι αλλιþς χρωστÜνε χρÞματα που μας ανÞκουν.
  • Καμßα επιχειρηματικÞ δρÜση στα σχολεßα απü ιδιþτες.
  • ΔιαφÜνεια στις δαπÜνες επισκευþν και συντÞρησης.
  • Καμßα ανÜθεση σε ιδιþτες για την κÜλυψη των αναγκþν των σχολεßων.
  • Να λειτουργÞσουν χωρßς Üλλη καθυστÝρηση τα σχολικÜ συμβοýλια που θα διαχειριστοýν τις λειτουργικÝς ανÜγκες των σχολεßων.
  • Οýτε Ýνα ευρþ απü την τσÝπη γονιþν και εκπαιδευτικþν για τη λειτουργßα των σχολεßων.
  • Μüνιμες καθαρßστριες με ßδρυση οργανικþν θÝσεων.  Στα κυλικεßα οι εργαζüμενες να γßνουν μüνιμες. Ως τüτε να λαμβÜνεται η γνþμη των σχολικþν επιτροπþν ως καθοριστικÞ για τη λειτουργßα τους. Τα Ýσοδα απü τα ενοßκια των κυλικεßων να αποδßδονται στις αντßστοιχες σχολικÝς επιτροπÝς.
  • ΔωρεÜν βιβλßα, εδþ και τþρα, για üλα τα παιδιÜ.
  • ΔωρεÜν πετρÝλαιο, ρεýμα, νερü και τηλÝφωνο στα σχολεßα. ΚατÜργηση Φ.Π.Α. στις αγορÝς των σχολεßων.
  • ¸κτακτη επιχορÞγηση του Υπουργεßου Παιδεßας για τις ανÜγκες των σχολεßων.

Η εκπαιδευτικÞ κοινüτητα δεν θα μÝνει απαθÞς μπροστÜ σε αυτÞ την κατÜσταση.