/K ..

λους τους Εκπ/κους Π.Ε. μλη του Συλλγου μας

οιν.: ΔΟΕ

Θμα 1ο : Ευχς.

Το Δ.Σ του Συλλγου μας, εχεται σε λους τους συναδλφους εκπαιδευτικος, γονες και μαθητς καλ και δημιουργικ χρονι, με προσωπικ και οικογενειακ ευτυχα.

Καλωσορζει τους αποσπασμνους, νεοδιριστους και αναπληρωτς συναδλφους μας που θα εργαστον για πρτη φορ στα σχολεα της περιοχς μας και τους εχεται καλ δναμη και επιτυχα στο ργο τους.

Συγχαρει τα παιδι των συναδλφων που πτυχαν την εισαγωγ τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τους εχεται καλς σπουδς.

Καλ χρονι σε λους μας.

Θμα 2ο : Ανασνθεση Δ.Σ Συλλγου «Περικλ»

Συναδλφισσες, Συνδελφοι,

Σας ενημερνουμε σχετικ με τις τελευταες εξελξεις στη σνθεση του ΔΣ του συλλγου μας:

• Ο επ τετραετα πρεδρος του Συλλγου μας και κατ την φετιν χρονι Αντιπρεδρος συνδελφος Φουρτονης Βασλης, μετ απ πολχρονη ειλικριν, και ανιδιοτελ συμμετοχ στα κοιν παραιτθηκε απ τη θση του στο Δ.Σ. για προσωπικος λγους. Τη θση του κατλαβε ο συνδελφος Κοντοδνας Αντνης.
  • Ο συνδελφος και μλος του ΔΣ Παπασπρου Νκος στις 24/6/2010 εκλχτηκε στο ΔΣ της ΔΟΕ. Κατπιν τοτου υπβαλε την παρατηση του απ μλος του ΔΣ του συλλγου μας. Τη θση του κατλαβε η συναδλφισσα Αυγεροπολου ννα.
  • Μετ τις τελευταες εξελξεις γινε ανασυγκρτηση του Δ. Σ. στη συνεδραση του Σαββτου 3 Σεπτεμβρου 2011. Το νο Διοικητικ Συμβολιο του Συλλγου μας αποτελεται απ:

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  6946958204  2106813036  ΠΑΣΚ Π.Ε.
2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΝΤΟΔΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  6937525189  2106813036  ΠΑΣΚ Π.Ε.
3 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΠΡΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ  6937525189  2106813036  ΠΑΣΚ Π.Ε.
4 ΜΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  6973256860  2103314837  ΔΑΚΕ Π.Ε
5 ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ  6977456265  2106713822  ΔΑΚΕ Π.Ε
6 ΜΕΛΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  6974363747  210804329  ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
7 ΜΕΛΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ  6977185094  2106397445  ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Θμα 3ο : Βιβλα.

Συναδλφισσες, Συνδελφοι,

Μσα σ’ να ζοφερ περιβλλον επιτλους υπρχει και να «ευχριστο» νο. Το Υπουργεο Παιδεας ανταποκρινμενο στο πγιο ατημα μας για την απαλλαγ των εκπαιδευτικν της Πρωτοβθμιας απ τη διαδικασα παραλαβς, διανομς και μεταφορς των βιβλων, δωσε τελικ ριζικ λση στο πρβλημα: Δεν στειλε καθλου βιβλα!!! Ταυτχρονα υλοποιεται και η διακρυξη του υπουργεου: Η τσντα μπορε πλον να μνει στο σχολεο, τσι κι αλλις θα εναι δεια!!!

Εναι η πρτη φορ στα χρονικ της εκπαδευσης που ανογουν τα σχολεα και δεν χουν εκτυπωθε ακμη τα βιβλα. Η ανικαντητα του Υπουργεου να προγραμματσει μια συνθη διαδικασα που επαναλαμβνεται κθε χρονι οδηγε σε περαιτρω υποβθμιση την λειτουργα των σχολεων.

Η προτεινμενη λση περ φωτοτυπιν εναι ανφικτη δεδομνου τι τα οικονομικ των Σχολικν Επιτροπν εναι σε θλια κατσταση. Εκπαιδευτικο, γονες και μαθητς θα τρχουν απεγνωσμνα να βρουν αβοθητοι λσεις.

Η πολιτικ ηγεσα του Υπουργεου Παιδεας, η οποα το τελευταο διστημα προκαλε διαρκς με τις δηλσεις της, προσπαθε να υποβαθμσει το πρβλημα, σαν να πρκειται για να συνηθισμνο ασμαντο γεγονς.

«Τρα εναι ρα ευθνης για να δσουμε λσεις»!!!, δλωσε η Υπουργς Παιδεας, στα Μ.Μ.Ε.

χι κ. Διαμαντοπολου δεν εναι τρα η ρα της ευθνης, ρα της ευθνης, η δικ σας ρα ευθνης, ταν πολλος μνες πριν, τσι στε να βρσκονται σμερα τα βιβλα στα σχολεα. Σμερα εναι η ρα της απδοσης ευθυνν και των παραιτσεων.

Θμα 4ο : Μισθολογικ.

Ο κλδος των 80.000 εκπαιδευτικν της Πρωτοβθμιας Εκπαδευσης, πως και οι λλοι εργαζμενοι, βινει τα τελευταα χρνια τις ανλγητες πολιτικς της σκληρς λιττητας και των δικων περικοπν που τον χουν κατατξει στις τελευταες θσεις μισθολογικ, απ λους τους Δημοσους Υπαλλλους. Επιπλον, οι νες περικοπς που χουν συντελεστε, λγω του μνημονου και του μεσοπρθεσμου προγρμματος, χουν φρει τους μισθος μας κτω απ το ριο της αξιοπρεπος διαβωσης.

Σμφωνα με τροπολογα που κατατθηκε στη Βουλ απ τους Δ. Ρππα και Ευ. Βενιζλο η κυβρνηση, εν μσω καλοκαιριο, αποφσισε νες οριζντιες και δικες μεισεις για λους τους υπαλλλους, χωρς καννα κριτριο, περικπτοντας και το κνητρο απδοσης των εκπαιδευτικν.

Αποφσισαν να περικψουν ακμη 50 ευρ το μνα , πρα απ τις λλες περικοπς που χουν γνει μχρι σμερα , απ τους «υψηλμισθους» εκπαιδευτικος της Πρωτοβθμιας και Δευτεροβθμιας Εκπαδευσης, οι οποοι αμεβονται με 1000 ευρ το μνα και αδυνατντας πλον να ανταποκριθον στις καθημερινς τους υποχρεσεις, οδηγονται στην εξαθλωση και τη φτχεια. Στην απφαση αυτ μνο οι λξεις ασχος και ντροπ ταιριζουν.

Δραματικς μεισεις θα δουν επσης οι εκπαιδευτικο στους μισθος τους απ 1-9-2011 με τη θεσμοθτηση νων κρατσεων, επιπλον των υπαρχουσν, σμφωνα με το ρθρο 38 παρ2α και 2β του ν.3986/2011.

Συγκεκριμνα επιβλλονται οι παρακτω κρατσεις:

1. Ειδικ εισφορ αλληλεγγης για την καταπολμηση της ανεργας σε ποσοστ 2% επ του συνλου των τακτικν αποδοχν και μλιστα αναδρομικ απ 1-1-2011. (Υπ. Απφ. 2/57654/0022 Υπ. Οικον & Εργασας ΦΕΚ 1853/22-8-2011). τσι πραν της μηνιαας κρτησης, απ τον Σεπτμβριο μχρι τον Δεκμβριο θα προστθεται ισποσα η αναδρομικ κρτηση των μηνν απ Ιανουριο μχρι και τον Αγουστο.

2. Θεσμοθετεται να κρτηση υπρ του Τ.Π.Δ.Υ. 1% απ 1-7-2011 επ του συνλου των αποδοχν πραν της υπρχουσας. (εγκ. Φ.80.000/17818/514/25-7-2011 Υπ. Εργασας και Κοιν Ασφ)

3. Να φορολογικ κλμακα με μεωση του αφορολγητου απ 12.000 στις 8.000

Αν σε αυτς τις μεισεις προσθσουμε τη μεωση των αποδοχν λγω της αναστολς των ωριμνσεων (25 € περπου η καθαρ διαφορ απ Μ.Κ σε Μ.Κ) και την κτακτη εισφορ στα εισοδματα του 2010, 1% για εισοδματα μχρι 20.000 και 2% για εισοδματα πνω απ 20.000 (απλεια απ 150€ ως 407 € για τις ανωτρω περιπτσεις), ττε μιλμε για πραγματικ αφαμαξη στους μισθος των εκπαιδευτικν.

Τελικ το Νο το «Ενιαο» μισθολγιο μνο ενιαο και νο δεν μπορε να χαρακτηριστε. Το ξλωμα του ρχισε πριν την εφαρμογ του. Μυστικς συμφωνες βαπτζουν πλον τα επιδματα που καταβλλονταν ως σμερα ως «προσωπικ διαφορ». Απαιτομε φανερς συμφωνες για τη δκαιη οικονομικ αναβθμιση των εκπαιδευτικν και των λλων χαμηλμισθων του Δημοσου. Σε καμα περπτωση δεν πρκειται να δεχθομε οτε καν σκψη νων περικοπν γιατ απλ δεν αντχουμε λλο. Ο σημερινς μας μισθς (1000 ευρ ο πρωτοδιριστος και 1450 ευρ μετ απ 35 χρνια υπηρεσας) απχει πολ απ το να μας κατατσσει στους προνομιοχους και τα ρετιρ. Ζητομε μισθος αξιοπρπειας.

Η θση μας εναι ξεκθαρη:

• σες αποδοχς για υπαλλλους με δια προσντα
  • Σγκλιση μισθν στο Δημσιο με ανακατανομ των αποδοχν προς φελος των χαμηλμισθων.

Καλομε

Τη ΔΟΕ να αναδεξει το θμα του Ενιαου Μισθολογου ως ζτημα πρτης γραμμς, αφο η ποια απφαση παρθε θα επηρεσει τις αποδοχς μας για μια τουλχιστον δεκαετα.

Την Κυβρνηση να σταθε επιτλους στο ψος των περιστσεων και να αναβαθμσει μισθολογικ τους εκπαιδευτικος. Εναι καιρς να γνουν πρξη οι δημσιες δηλσεις κατανησης , συμπθειας και αναγνρισης λων των κυβερνητικν στελεχν, τι οι εκπαιδευτικο Π.Ε εναι απ τους πιο χαμηλμισθους στο Δημσιο σε σχση με το ργο που προσφρουν. Να γνωρζουν καλ τι σοι σπρνουν ανμους, θερζουν θελλες .

Για τον περφανο κλδο των εκπαιδευτικν υπρχει να και μοναδικ χρος, αυτ του αγνα, και σγουρα θα δσει πλι την απντηση, πως κανε και το 2006, για να ανατραπον οι βαιες και δικες περικοπς στους πενιχρος μισθος μας.

Θμα 5ο : Ενημερωτικ για τη μισθοδοσα μας.

Συνδελφοι, σας ενημερνουμε τι οι ημερομηνες πληρωμς του δεκαπενθημρου μας λλαξαν και στο εξς θα γνονται κθε 13 και 27 του μνα. Σε περπτωση που κατ τις ημερομηνες αυτς υπρχει αργα Σαββατοκριακο ττε θα καταβλλονται νωρτερα.

Για το μνα Σεπτμβριο υπρχει μεωση των αποδοχν στο δεκαπενθμερο μας, λγω της μεωσης του αφορολγητου απ τις 12.000 ευρ το χρνο στις 8.000 και μλιστα αναδρομικ απ 1/7/2011, με αποτλεσμα μεγαλτερη παρακρτηση φρου κθε μνα.