ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÊÐ/KÙÍ Ð.Å.

4. To Δ/ντη Εκπαßδευσης Β’ ΑθÞνας

ΘÝμα: ΔιανομÞ βιβλßων στα σχολεßα

ΣυναδÝλφισσες, συνÜδελφοι,

Ο Σýλλογος εκπαιδευτικþν ΠΕ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» διαμαρτýρεται Ýντονα για τον τριτοκοσμικü τρüπο διανομÞς των σχολικþν βιβλßων απü τα κÝντρα διανομÞς στα σχολεßα της ΠρωτοβÜθμιας Εκπαßδευσης. Για πüσο καιρü ακüμα οι συναδÝλφισσες και οι συνÜδελφοι θα κουβαλοýν, ως αχθοφüροι, και θα μεταφÝρουν με τα ιδιωτικÞς χρÞσης αυτοκßνητÜ τους τα βιβλßα; Ζητοýμε, εδþ και χρüνια, να ακολουθεßται η ßδια διαδικασßα διανομÞς βιβλßων στα δημοτικÜ σχολεßα üπως και στη ΔευτεροβÜθμια Εκπαßδευση. Ο αριθμüς των βιβλßων για κÜθε σχολεßο να υπολογßζεται με βÜση τον πßνακα «ΕγγραφÝντων Μαθητþν» του Ιουνßου ελαφρþς προσαυξημÝνο. ¼λα τα βιβλßα (με üλα τους τα τεýχη) να παραδßδονται ΕΓΚΑΙΡΑ (απü 1η Ýως 10 ΣεπτÝμβρη ) στην Ýδρα κÜθε σχολεßου ξεχωριστÜ με ευθýνη των αρμοδßων Þ των εκδοτικþν οßκων που Ýχουν αναλÜβει την εκτýπωση τους. Κανεßς εκπαιδευτικüς να μην εμπλÝκεται στην καταμÝτρηση, συσκευασßα, φüρτωση, μεταφορÜ και εκφüρτωση των βιβλßων. ¼ ρüλος τους να περιορßζεται μüνο στη διανομÞ των βιβλßων στους μαθητÝς της τÜξης τους.

Σε συνÜντηση που εßχαμε με το Δ/ντÞ Εκπαßδευσης εßχαμε θÝσει το θÝμα και εßχαμε λÜβει δÝσμευση για την αλλαγÞ του τρüπου διανομÞς των σχολικþν βιβλßων για την επüμενη σχολικÞ χρονιÜ, πιλοτικÜ σε επßπεδο Β’ ΑθÞνας. ΠεριμÝνουμε την υλοποßηση αυτÞς της δÝσμευσης. Για Üλλη μια φορÜ καλοýμε τη ΔΟΕ να αναλÜβει πρωτοβουλßα þστε να σταματÞσει δια παντüς αυτü το απαρÜδεκτο καθεστþς. Σε διαφορετικÞ περßπτωση καλοýμε τους συναδÝλφους στο μÝλλον να αρνοýνται να μετατρÝπονται σε αχθοφüρους των σχολικþν βιβλßων. Η υπομονÞ μας Ýφτασε στα üριÜ της. Αν δεν αλλÜξει ο τρüπος διανομÞς των βιβλßων, τα σχολεßα θα ανοßξουν το ΣεπτÝμβρη χωρßς βιβλßα.