Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ημερομηνία δημοσίευσης 15 Μαΐου 2010

 

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 έγινε στον 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ενόψει της Ολομέλειας Προέδρων που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και η οποία τελικά λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παραπάνω σχολείου δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει το πλήθος των συναδέλφων που είχαν συρρεύσει στη γενική Συνέλευση. Το φαινόμενο αυτό είχε πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστεί και αξίζουν λένα μεγάλο μπράβο όλες και όλοι οι συνάδελφοι για την ανταπόκρισή τους.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκε ο συν. Δημήτρης Δημητρίου και Γραμματέας η συν. Δάφνη Σταυράκη. Για τη θέση του προέδρου προτάθηκε και ο συν Κώστας Πότσης ο οποίος και δεν αποδέχτηκε την πρτόταση.

Παρακάτω παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο προεδρείο της Συνέλευσης καθώς και την πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση.

 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

  1. Βερβενιώτου Ρούλα (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ)
  2. Αρβανιτάκης Κώστας ΠΑΣΚ
  3. Καπρίνης Στέλιος ΠΑΣΚ
  4. Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. του συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
  5. Εκπαιδευτική Συσπείρωση (Πρόταση προς ψήφιση)
  6. Αγγελοπούλου Νατάσα (Εκπαιδευτική Συσπείρωση)
  7. Η πρόταση που υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας
  8. Φωτογραφικό υλικό από τη μαζικότερη συνέλευση του Συλλόγου μας  

 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Βερβενιώτου Ρούλα (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ)

Στις 15 Μάη κατατίθεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικός Το γεγονός ότι συμπίπτει με τις εξετάσεις δε σημαίνει ότι δεν απεργούμε. Πάνω σε ένα συνεκτικό πλαίσιο πάλης, με κύρια. αίτημα «Να αποσυρθούν τώρα τα αντιλαϊκά μέτρα», οργανώνουμε, κλιμακώνουμε την πάλη και μέσα στις εξετάσεις με 24ωρες, 48ωρες_απεργιάκες κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια, με κινητοποιήσεις που θα έχουν διάρκεια, βάθος χρόνου και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά συμμαχίας, κοινής δράσης με όλους τους εργαζόμενους, με όλους τους κλάδους.

Στις σημερινές συνθήκες και έτσι όπως εξελίσσεται η ταξική πάλη είμαστε αντίθετοι σε μια μορφή απεργίας διαρκείας μέσα στις εξετάσεις από έναν κλάδο μόνο του. Μια τέτοια προοπτική ειδικά αυτήν την περίοδο, με έντονα τα χαρακτηριστικά της συντεχνίας και του τυχοδιωκτισμού, θα είναι καταστροφική για τον κλάδο και το κίνημα των εκπαιδευτικών.

Κανένας κλάδος δεν θα σωθεί από μόνος του. Όταν όλος ο κόσμος καίγεται κανένας δεν μπορεί να σώσει το χωραφάκι του. Να κάνουμε ανά σχολείο κάλεσμα στους γονείς των σχολείων για να συζητήσουμε.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

Πρόταση νια τον κλάδο

Αρβανιτάκης Κώστας ΠΑΣΚ

α) Να συζητήσει και να ψηφίσει ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε σχολείου τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

β) Για την κάθε μέρα απεργίας να αποφασίζεται και ένα απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για όσους συναδέλφους θέλουν να διαμαρτυρηθούν και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την συμμετοχή στην απεργία. Να αφιερώσουμε τις ώρες αξιολόγησης στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων

γ) Να υπάρξει συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Να κοινοποιήσουμε στο διαδίκτυο τις δράσεις μας και να προβάλλουμε τα αιτήματά μας και τους προβληματισμούς μας.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

Πρόταση για προσφυγή στη βάση

Καπρίνης Στέλιος ΠΑΣΚ

Αυτό που πρέπει να εξαχθεί από τη Γενική Συνέλευση είναι το σχέδιο δράσης μας για την επόμενη χρονική περίοδο.

Ως ΠΑΣΚ πιστεύουμε ότι θα πρέπει υπάρχει πλήρης αντιπροσωπευτικότατα των μελών του Συλλόγου μας στις αποφάσεις που θα πάρουμε τούτες τις κρίσιμες στιγμές και γι' αυτό προτείνουμε:

Να στηθούν κάλπες στα σχολεία και μέσα απ' αυτή τη διαδικασία να εκφραστεί η βούληση κάθε συναδέλφου για το διεκδικητικό πλαίσιο αλλά και το αγωνιστικό πλαίσιο.

Με λίγα λόγια προτείνουμε όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση να κατεβούν στη βάση και οι συνάδελφοι με την ψήφο τους να εκφράσουν την πρότασή τους.

Για το απεργιακό ταμείο δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η βιωσιμότητά καθώς και η αξιόπιστη λειτουργία του
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

 

Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. του συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Για μορφές αγώνα που δε συρρικνώνουν το εισόδημά μας

Η απεργία ήταν και παραμένει το κυρίαρχο μέσο αντίδρασης των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική & διοικητική αυθαιρεσία. Η τραγική όμως οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλει την εξεύρεση και χρήση κι άλλων πιο ανέξοδων μέσων αντίδρασης και αγώνα.

Η Δ.Α.Κ.Ε-Π.Ε / ΠΕΡΙΚΛΗ αφού επεξεργάστηκε διάφορες προτάσεις, παρουσιάζει κάποιες απ' αυτές και περιμένει από εσάς τις παρατηρήσεις σας αλλά και τις δικές σας προτάσεις.

  1. Δίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας τις δύο(2) πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου. Παράλληλα συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες με διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες.
  2. Άρνηση συμμετοχής των Συλλόγων Διδασκόντων στην πιλοτική εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης»
  3. Άρνηση ανάληψης υπερωριών (με κάλυψη συλλόγου).
  4. Άρνηση μεταφοράς βιβλίων από τα κέντρα διανομής.
  5. Ματαίωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων & γιορτών λήξης του σχολ. έτους.

Θα προηγηθεί ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου στα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, τις δημοτικές επιτροπές παιδείας κ.λ.π.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

 

Εκπαιδευτική Συσπείρωση (Πρόταση προς ψήφιση)

Η Γ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του κλάδου μας:

Θεωρεί ότι όταν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών Π.Ε. θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην προσπάθεια αυτή καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να συγκαλέσουν συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων και να εισηγηθούν τα παρακάτω θέματα:

1. Πολυνομοσχέδιο-Αυτοαξιολόνηση

Α. Πολυνομοσχέδιο (Ορισμός σχολείων πιλοτικής εφαρμογής του «Νέου Σχολείου» σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο)

Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει την έννοια της υποχρεωτικότητας και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε έγγραφο του Δ/ντή σπουδών του ΥΠΕΠΘ για το θέμα:

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις»

Σε απάντηση ερωτημάτων που αφορούν στην επιλογή σχολείων για να λειτουργήσουν ως πιλοτικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει το 5& Δ.Σ. Αθηνών και το 141° Νηπιαγωγείο Αθηνών, εξαιρείται από τη διαδικασία επιλογής καθότι δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και η σχετική εγκύκλιος δεν έχει την έννοια της υποχρεωτικότητας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη δεχθεί να λειτουργήσει η σχολική μονάδα ως πιλοτικό σχολείο Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα - αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.

Β. Αυτοαξιολόγηση (Επιλογή σχολικών μονάδων, οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά την αυτοαξιολόγηση από τους Σχολικούς Συμβούλους -Μάιος-Ιούνιος 2010). ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη δεχθεί να οριστεί το σχολείο ως πιλοτικό για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.

Με την εγκύκλιο για την «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» θεσμοθετείται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, «σε πρώτη φάση ως εσωτερική διαδικασία». Η διατύπωση αυτή αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως θα ακολουθήσει η θεσμοθέτηση και της εξωτερικής αξιολόγησης, του εκπαιδευτικού και του σχολείου δηλαδή από διευθυντές σχολικούς συμβούλους, προϊσταμένους αλλά και γονείς και την «τοπική κοινωνία».

Τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης που τίθενται από την ίδια την εγκύκλιο συνδέονται με την υλικοτεχνική υποδομή και την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, τις επιδόσεις των μαθητών κ.ά. Επιχειρείται έτσι να μετατεθούν όλες οι ευθύνες της εκπαιδευτικής πολιτικής και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς. Αυτή η πρακτική οδηγεί ευθέως στη διαφοροποίηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, όπως έγινε και σε άλλες χώρες, όπου με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης διευρύνθηκε το χάσμα ανάμεσα στις σχολικές μονάδες.

2. Συγγωνεΰσεκ τυημάτων- αύξηση υαθπτών ανά τμήυα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Οι Σύλλογοι διδασκόντων αρνούνται να εφαρμόσουν εντολές από γραφεία ή Διευθύνσεις για αύξηση μαθητών ανά τμήμα που να υπερβαίνει το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα, που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Ούτε θα δεχθούν να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων σε τέτοια κατεύθυνση.

3. Υποχρεωτικές υπερωρίες

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Ο Σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει πως κανείς συνάδελφος δεν μπορεί να αποδεχθεί χωρίς τη θέλησή του την υποχρεωτική υπερωριακή απασχόληση γιατί αντιβαίνει τα εργασιακά του δικαιώματα.

4. Λειτουργία Ολοήμερων Σκολείων για το σχολικό έτος 2010-11

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στελέχωσης των Ολοήμερων Σχολείων από εκπαιδευτικούς σε βάρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Κανένα ολοήμερο σχολείο να μην ανοίξει στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 εάν δεν πληρούνται και δεν έχουν εξασφαλιστεί στο ακέραιο οι κείμενες διατάξεις που ορίζουν την αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών και το σύνολο των απαραίτητων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε σχέση με τα διδακτικά αντικείμενα.

Και για τα τέσσερα θέματα το Δ.Σ. του Συλλόγου στέλνει πρότυπο πρακτικού στους συλλόγους διδασκόντων. Καλεί τους διευθυντές των σχολείων να συγκαλέσουν συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να ενημερώσουν εγγράφως το Δ.Σ. του Συλλόγου.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

 

Αγγελοπούλου Νατάσα (Εκπαιδευτική Συσπείρωση)

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση όλου του κόσμου της εργασίας, είναι πλέον αυτονόητο ότι μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ εναντίον των εργαζομένων, ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι η ενωτική, μαχητική αντίσταση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η μαχητική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, χιλιάδων εκπαιδευτικών, είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει το σχολείο του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δείχνει να μην παίρνει το μήνυμα. Θα της το επιβάλλουμε με συντονισμένους πανεργατικούς αγώνες.

6ΩΡΑ συμμετέχουμε στο κάλεσμα των συν. Οργαν. στα προπύλαια

1. Προτείνουμε απεργία που θα έχει διακλαδικά χαρακτηριστικά και με την ΟΛΜΕ. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις την Παρασκευή 14/5.

2.Με τη βοήθεια του Δ.Σ να γίνουν συγκεντρώσεις γονέων ανά σχολείο.

3. Ανάρτηση πανώ και μαύρων σημαιών στα σχολεία και μεσίστιες οι ελληνικές σημαίες.

4. Συντονισμός με τα άλλα σωματεία (δήμους - ιδιωτ. Ετ - ΟΤΕ - ΕΟΦ - υγεία) για την κοινή δράση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ. Να διοργανώσει εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις και να γίνει προσπάθεια να αναδείξει τις καταστροφικές συνέπειες τόσο στα εργασιακά δικαιώματα όσο και σ' όλους τους τομείς του κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση).

5. Ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου.

6. 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε αυτήν

7. Προτείνουμε στην Ολομέλεια Προέδρων να ακολουθήσουμε την απεργία διαρκείας των ΟΤΑ από την επομένη της ολομέλειας.

8. Καλούμε ΟΛΜΕ & ΕΜΔΥΔΑΣ που έχουν ανάλογες αποφάσεις να ακολουθήσουν.

9. Καλούμε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σε πανεργατική απεργία.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

Η πρόταση που υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Η Γενική Συνέλευση έκανε αποδεκτή την πρόταση ομάδας εκπαιδευτικών του Συλλόγου, όπως διατυπώθηκε από το Συνάδελφο Καρτσωνάκη Σταύρο σύμφωνα με τον οποίο:

«Όχι άλλες διαβλητές και αναποτελεσματικές συνελεύσεις πρωί ή απόγευμα. Άμεσα, σε ερωτηματολόγιο, πρόταση κάθε εκπαιδευτικού του εκάστοτε συλλόγου ονομαστικά στο χώρο εργασίας για το ποια μορφή αντίδρασης θεωρεί επιβεβλημένη στις παρούσες συνθήκες. Ερωτηματολόγιο λοιπόν προς όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία οι οποίοι θα κληθούν να προτείνουν πέντε στοχευόμενες προτάσεις δυναμικής αντίδρασης το επόμενο διάστημα ή τον Σεπτέμβριο, τις οποίες θα προσπαθήσει να ακολουθήσουν όλα τα σχολεία. Να υπάρχει χώρος να προταθούν επιπλέον ιδέες. Να γίνει στατιστική καταμέτρηση. Να ενημερωθούμε άμεσα για τα αποτελέσματα από τον κάθε σύλλογο. Να μην αποφασίζουν οι Συνδικαλιστές για μας σε συνελεύσεις- φαντάσματα. Μπορεί να υποστηρίζουμε ότι κόμμα θέλουμε αλλά όχι εδώ. Η φωνή στη βάση. Είναι βροντερή πια. Δε χωράν τα αιτήματά μας σε κομματική αντιπαράθεση. Έχουμε ανοιχτό μυαλό.

Γιατί να μη δοκιμάσουμε, σε συνεννόηση με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κάνοντας πράξη για μια βδομάδα το σχολείο που μας πλασάρουν στα προεκλογικά τους προγράμματα; Δηλαδή δημιουργικό, ευφάνταστο, ανοιχτό στην κοινωνία; Στην πράξη όμως, όχι στα λόγια. Με τις τσάντες αφημένες στο σχολείο. Για μια βδομάδα λοιπόν (ας πούμε τον Οκτώβρη ή το Σεπτέμβρη) να μείνουμε στα σχολεία γονείς, δάσκαλοι και παιδιά, να κάνουμε ανοιχτές συζητήσεις, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά. Να εργαστούμε κανονικά όλοι. Ας δώσουμε συναυλίες, ας οργανώσουμε μια μικρή παράσταση, ας έρθουν συγγραφείς ποιητές, ζωγράφοι να μιλήσουν στα παιδιά, ας τους διαβάσουμε βιβλία, ας τα αφήσουμε ελεύθερα να παίξουν με τους φίλους τους, ας τους χρόνο και όχι φωτοτυπίες, ας δουν το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι. Να το αγαπήσουν λίγο. Θα είμαστε στην εργασία μας. Θα κάνουμε λευκή απεργία. Θα αναρτήσουμε πανό για το τι κάνουμε. Θα έρθουν γονείς να μιλήσουν για τα επαγγέλματά τους. Θα δουν από κοντά πως ζουν τα παιδιά τους σε ένα άλλο περιβάλλον. Θα καταγράψουν μαζί μας τις ελλείψεις, θα δουν τα απαράδεκτα βιβλία, θα δουν τις ειδικότητες που λείπουν, θα δουν τις ανύπαρκτες βιβλιοθήκες και τα ελάχιστα χρήματα που έχουν οι σχολικές επιτροπές, θα δουν τους υπολογιστές που δε λειτουργούν, θα ενημερωθούν από μας ότι δε γίνεται παιδεία χωρίς αυτά. Θα υπάρχει ένα πρόγραμμα- οδηγός με ιδέες για κάθε μέρα, το οποίο θα αναμορφώσει κάθε σύλλογος διδασκόντων και θα προσαρμοστεί όπως επιθυμεί. Μπορεί να γίνουν ομάδες εργασίες ή να εργαστεί πάνω σ' αυτό το πλαίσιο στην τάξη του όπως κάποιος επιθυμεί. Ο εκπαιδευτικός στον πραγματικό του ρόλο. Κύριος του προγράμματός του χωρίς καμία άνωθεν εντολή. Μια τέτοια εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, με την απαίτηση και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών για πίεση από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς θα δώσει ένα μήνυμα, θα δείξει ίσως ότι η φαντασία δε μπαίνει σε αριθμούς, θα ανησυχήσει, θα συζητηθεί, θα γίνει πρώτο θέμα. Θα μπορούσε να είναι ένα σχολείο κάθε βδομάδα. Ή όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου τον ένα μήνα, του Πειραιά τον άλλο κλπ. Έχει το θάρρος η ΔΟΕ να προωθήσει κάτι τέτοιο; Αν όχι, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο ρόλος των εκλεγμένων μας αντιπροσώπων. Να τους επιβάλουμε όλοι τώρα τη θέλησή μας. Μπορούμε. Αυτή τη βδομάδα θα μπορούσε να επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο σε όλα τα σχολεία θέτοντας έτσι αιτήματα από όλους μας προς την κυβέρνηση. Στο τέλος κάθε βδομάδας θα τους θυμίζουμε τι έκανα και τι δεν έκαναν και τι δεν έκαναν από αυτά που ζητήσαμε γονείς, μαθητές, δάσκαλοι και τα οποία θα έχουμε καταγράψει. Αυτά να τα αναρτήσουμε στο διαδίκτυο και να τα στείλουμε σε κάθε γονιό, (αλλιώς σε 2-3 χρόνια θα στέλνει το υπουργείο ποιο σχολείο είναι καλό και ποιο κακό).

Σε λίγο θα γίνουν οι κρίσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, συμβούλων. Δε δηλώνει κανείς εκπαιδευτικός υποψηφιότητα αν δεν αποσυρθεί άμεσα το τερατώδες νομοσχέδιο που πάει να εφαρμοστεί, που συνενώνει τμήματα, που απολύει συναδέλφους. Η πρόταση αυτή θα είναι πολύ αποτελεσματική γιατί θα ματαιώσει ακαριαία όλο το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Είναι κριτήριο να δούμε ποιοι πρώτοι θα σπεύσουν να δηλώσουν στις επίμαχες θέσεις του Νέου Σχολείου. Να εκτεθούν στα μάτια μας. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάτι θετικό στο νέο νομοσχέδιο; Πιστεύουμε όχι! Δε δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν μιλάμε για την παιδεία. Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο αν δεν το υποστηρίξει το έμψυχο υλικό, εμείς όλοι, ο καθένας από τη θέση του, ψηλά ή χαμηλά. Τώρα θα αποδείξει ο καθένας, στην πράξη, τι πιστεύει.

Στα αιτήματα μας να υπάρξει άμεσα μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοκρατικής αξιολόγησης. Πρώτο μας αίτημα, σ' αυτό το πλαίσιο όμως, η αντικειμενική επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Αξιολόγηση πρώτοι να κάνουμε εμείς σ' αυτούς (διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλοι, αιρετοί) και μετά να δεχτούμε (μ' αυτή την προϋπόθεση) να κάνουν αυτοί σε μας. Δε δεχόμαστε κομματικά διορισμένους με συνέντευξη σε οποιαδήποτε θέση. Δεν πείθουμε την κοινωνία, η ΔΟΕ τόσα χρόνια δε μιλάει γι' αυτό, θολώνει τα νερά και ο κόσμος απομακρύνεται από μας καχύποπτος όταν προτάσσουμε ένα γενικό και ύποπτο όχι στην αξιολόγηση που το αξιοποιούν και το παρερμηνεύουν όλοι ( δημοσιογράφοι, γονείς, κ.α.). Με το επιχείρημα ότι οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν την αξιολόγηση προσπαθούν να την επιβάλουν και τώρα. Ας τους προλάβουμε. Ολοκληρωμένη αξιολόγηση για όλους, μόνο αυτό. Ο δάσκαλος που αγαπάει αυτό που κάνει, που δε λουφάρει και βρίσκεται στην τάξη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν κάνει σωστά τη δουλειά του. Φοβούνται οι κομματικά διορισμένοι άνωθεν αν αξιολογηθούν και ρίχνουν το μπαλάκι σ' εμάς. Στις επόμενες συνεδριάσεις να έχουν το λόγο αποκλειστικά μάχιμοι εκπαιδευτικοί και να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Σε εκπροσώπους ΔΟΕ, δημοτικούς συμβούλους, κομματικά στελέχη, συνδικαλιστές να επιτρέπεται αυστηρά μονάχα 1 λεπτό. Τα 40ευρώ που κρατά ο κάθε σύλλογος με αντιδεοντολογικό τρόπο, και εφόσον δεν ενημερωνόμαστε ποτέ ουσιαστικά για το τι γινόταν, να μπαίνουν όλα σε απεργιακό ταμείο που σίγουρα θα χρειαστεί στο μέλλον και να γίνεται αναλυτικός λογαριασμός κάθε έτος».
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Φωτογραφικό υλικό από τη μαζικότερη συνέλευση του Συλλόγου μας
6/5/2010 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

P5060116.JPG

P5060117.JPG

P5060118.JPG

P5060119.JPG

P5060120.JPG

P5060124.JPG

P5060125.JPG

P5060126.JPG

P5060127.JPG 

P5060122.JPG

P5060123.JPG