Mαχητική συγκέντρωση για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ! Κλιμακώνουμε με νέα κινητοποίησηστις 29/11 , 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας

 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους που συμμετείχαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις μαχητικές πορείες και συγκεντρώσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Οι συγκεντρώσεις αυτές αποτέλεσαν βήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, στις ζωές των εκπαιδευτικών. Έδωσαν το μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία τους, μαζί με το οργανωμένο γονεϊκό, μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, δεν πτοούνται απέναντι στην ένταση της καταστολής, το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει.

Οι συγκεντρώσεις αυτές αποτέλεσαν πρωτοβουλία της μεγάλης πανελλαδικής σύσκεψης Συλλόγων – ΕΛΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, στις 3/11 και επιβεβαιώνουν ότι η οργάνωση του αγώνα αλλά και η κλιμάκωση της πάλης, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή μπορεί να έχει αποτέλεσμα, να απαντήσει στην αντιλαϊκή πολιτική.

Χαιρετίζουμε επίσης τη μαζική σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την συγκέντρωση στο Π.Τ.Δ.Ε., τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη συμμετοχή συνδικαλιστών και φοιτητών. Από την πλούσια κουβέντα αναδείχθηκε ότι η ΝΔ βαθαίνει τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου με την αντιδραστική αξιολόγηση, την παραπέρα αυτονομία – κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη διατήρηση και επέκταση του νόμου για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο, τις απολύσεις των αναπληρωτών με το ν. 4589/19.

Αναδείχθηκε ότι μονόδρομος απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την οργάνωση της πάλης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, ο συντονισμός δράσης τους.

Άλλωστε αυτό έδειξε και η τελευταία εξέλιξη με την ανάρτηση πινάκων του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή. Στη σημερινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τη Διοίκηση του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώθηκαν τα κραυγαλέα λάθη και οι παραλήψεις στους νέους πίνακες όπως η λανθασμένη μοριοδότηση, οι απορριφθέντες λόγο παραβόλου οι οποίοι φτάνουν τους 1.183. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο 3ετές κλείσιμο των πινάκων, οδηγούν ουσιαστικά στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας!  Μάλιστα η Διοίκηση του ΑΣΕΠ πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους συναδέλφους που έκαναν τις αιτήσεις και απορρίφθηκαν παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ασάφειες και δυσλειτουργίες στο σύστημα! Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα με άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πεταχτούν από την εκπαίδευση χιλιάδες συνάδελφοι μας που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έτρεχαν σε κάθε άκρη της Ελλάδας για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

            Η μαχητική απάντηση ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω είναι η μοναδική διέξοδος!

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να στηρίξουν το κοινό κάλεσμα από τη σύσκεψη στις 23/11 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθήνας που υπογράφουν τα Σωματεία «ο Σωκράτης», «Ρ. Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης» και «Ν. Πλουμπίδης» και από κοινού να δυναμώσει η μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά με όπλο το δίκιο μας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Ανανεώνουμε τα αγωνιστικά μας ραντεβού

  • Στην κινητοποίηση Συλλόγων και ΕΛΜΕ την Παρασκευή, 29/11 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας με αιχμή να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ  και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση

των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο κοινό αγώνα

εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών.

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 2019