Eνημέρωση για τους πίνακες οργανικών κενών του αιρετού Β΄Αθήνας Β. Βαρσόπουλου εκλεγμένου με τη “Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση”

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 7

του τακτικού αιρετού Β΄ Αθήνας

Βασίλη Βαρσόπουλου

και της αναπληρωματικής αιρετής Β΄ Αθήνας

Κατερίνας Δημοπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο
ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ            (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ)                        22 ΜΑΗ 2017

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 18-19/5/2017 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Υπαγωγή εκπαιδευτικών στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για μετάθεση – τοποθέτηση εντός ΠΥΣΠΕ, έτους 2017: Το ΠΥΣΠΕ ομόφωνα αποφάσισε να εντάξει όλους-ες τους-τις εκπαιδευτικούς που έκαναν αίτηση στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης [συνολικά υποβλήθηκαν επτά (7) αιτήσεις].
  2. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή: Το ΠΥΣΠΕ γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβήσύμφωνα με τις αιτήσεις τους σε 18 εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση [Έντεκα (11) εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης-Πεύκης, τρεις (3) εκπαιδευτικοί ΠΕ70/12ο Δ. Σ. Χαλανδρίου, ΠΕ70/7ο Δ. Σ. Αμαρουσίου, ΠΕ70/4ο Δ. Σ. Πεύκης, ΠΕ19/στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ΠΕ05/στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας].
  3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών για μισθολογική εξέλιξη: Αποφασίστηκε η εκ νέου αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού ΠΕ70 του 4ου Δ.Σ. Κηφισιάς, εξαιτίας αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ60, εξαιτίας εκ παραδρομής λάθους υπολογισμού της.
  4. Σύνταξη και οριστικοποίηση πινάκων κενών οργανικών θέσεων Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, έτους 2017.

Κάθε φορά οι αιρετοί των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στη διαδικασία αυτή δηλώνουμε ότι οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ παραπάνω από αυτές που προσπαθούν οι Διευθύνσεις και το υπουργείο Παιδείας να παρουσιάσουν, ζητώντας παράλληλα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τους αναγκαίους δασκάλους για τη λειτουργία του ολοήμερου, το χωρισμό των τμημάτων εκεί που υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες, κλπ. Το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, στην οποία η υπουργική απόφαση Φίλη για το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου κατέχει περίοπτη θέση, έχει μειώσει τεχνητά τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αποτέλεσμα αυτής είναι το γεγονός ότι «μηδενίζονται» τα κενά και περιορίζονται μέχρις εξαφανίσεως οι μεταθέσεις (φέτος ικανοποιήθηκε μόλις το 10% των αιτήσεων).

Στη συνεδρίαση ο Δ/ντης εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., με τη δικαιολογία της μη εύρεσης ΦΕΚ για τις κενούμενες από μεταθέσεις ή παραιτήσεις οργανικές θέσεις, εισηγήθηκε να μη δοθούν ως οργανικά κενά οι θέσεις αυτές, οδηγώντας έτσι τη διαδικασία αιτήσεων για βελτίωση θέσης ή τοποθέτηση σε παρωδία!

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν δεχτήκαμε αυτή τη μεθόδευση. Την αποκλειστική ευθύνη για την τυπική τακτοποίηση των διοικητικών θεμάτων την έχει η υπηρεσία και το Υπουργείο Παιδείας. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημόσιο σχολείο δε θα γίνουν για μια ακόμη φορά τα εύκολα θύματα. Εάν η πρόθεση της διοίκησης και του Υπουργείου είναι να κριθούν οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που κατέχουν οργανική θέση με απόλυτα νόμιμο τρόπο επί σειρά πολλών ετών, θα συναντήσει την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τελικά αποφασίστηκε η ανάρτηση πινάκων όλων των κενών οργανικών θέσεων που δημιουργήθηκαν από μεταθέσεις-παραιτήσεις των ετών 2016 και 2017, τους οποίους και επισυνάπτω, πλην των κενών που θα δημιουργηθούν λόγω των φετινών αιτήσεων συνταξιοδότησης, καθώς αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Βασίλης Βαρσόπουλος

Τηλ.: 6976899879