ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά στις εξελίξεις και στην κατάσταση στα σχολεία μας, προτείναμε στο ΔΣ την παρακάτω ανακοίνωση μαζί με πρόταση για πρόσκληση σε γενική συνέλευση. Καμία δύναμη δεν απάντησε. Όσο αφορά στην εικόνα από τη συμμετοχή των σχολείων στην απεργία – αποχή, έχουμε στείλει εδώ και μέρες εικόνα από τη δική μας πλευρά. Οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή ενημέρωση των συναδέλφων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΕ – ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΠΕΡΙΚΛΗ

Χαιρετίζουμε την μαχητικότητα και αποφασιστικότητα με την οποία συμμετείχαν τα σχολεία της περιοχής μας στην Απεργία – Αποχή από  την αυταξιολόγηση σχολικής μονάδας. Μαζικά και σε ποσοστό πάνω από 90% απορρίφθηκε το αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των διατάξεων για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που το ΥΠΑΙΘ ονομάζει παραπλανητικά «αξιολόγηση και αναβάθμιση του σχολείου». Η προσφυγή του Υπουργείου στα δικαστήρια είναι ομολογία ήττας. Το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν έχει άλλο τρόπο να χτυπήσει τον αγώνα μας εκτός από τον αυταρχισμό, αξιοποιώντας διατάξεις του νόμου – έκτρωμα Χατζηδάκη. Ακόμα κι έτσι το Υπουργείο απέτυχε να απαγορεύσει τη συνέχιση της απεργίας. Οι Ομοσπονδίες έχουν ήδη κινηθεί νομικά. Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη επαναπροκηρύξει την απεργία καλύπτοντας τους συναδέλφους. Πέρα όμως από τα διαδικαστικά και νομικά ζητήματα το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να οργανωθούμε στηρίζοντας τις αποφάσεις μας.

Κι ενώ αυτές είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου, στα σχολεία μας μετά και τη ΄Β φάση προσλήψεων τα κενά παραμένουν κενά!!! Παραμένουν κενά σε ειδικότητες στο πρωινό πρόγραμμα, σε δασκάλους (σε πρωινό και ολοήμερο) και εξακολουθούν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό παράλληλης στήριξης. Αποτέλεσμα είναι στα περισσότερα σχολεία να μην διδάσκονται όλα τα αντικείμενα στο πρωινό πρόγραμμα, να υπολειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, να μη λειτουργούν τμήματα ένταξης και να υπάρχουν μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προσπαθούν από τη Διοίκηση να «εξοικονομήσουν»  με κάθε τρόπο τους εκπαιδευτικούς, είτε μοιράζοντάς τους ώρες και σε άλλα σχολεία (ακόμα και μεταξύ μη όμορων Δήμων), είτε κάνοντας υποχρεωτικές μετακινήσεις (από ολοήμερα σε πρωινά) , είτε δίνοντας εντολές να μοιραστούν οι εκπαιδευτικοί των παράλληλων στηρίξεων σε όσα παιδιά του σχολείου χρήζουν εξειδικευμένης στήριξης. Πρόκειται για ουσιαστικό χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που θα έχει ως επακόλουθο η οικονομική ευθύνη να φορτωθεί στην οικογένεια, καταφεύγοντας στην ιδιωτική παράλληλη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

δεν μπορούμε να παραμένουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την εικόνα. Καλούμε τη Διεύθυνση να μας δώσει τώρα τα στοιχεία με τα κενά στα σχολεία μας.  Με ενότητα και αποφασιστικότητα πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα.

Συνεχίζουμε το νικηφόρο αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψη των κενών και να γίνουν τώρα προσλήψεις αναπληρωτών!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ