Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι. Πέμπτη 17/9 18:30 όλοι στα προπύλαια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ

Πέμπτη 17 – 9 – 2020 18:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο πορεία στη Βουλή

με κύρια αιχμή τη διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Συναδέλφισσες, οι
Η κυβέρνηση αντιμετώπισε ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται στα σχολεία. Αρκέστηκε στα παγουρίνα και στις μάσκες. Κατάφερε και στα δύο να γελοιοποιηθεί, επιβαρύνοντας βέβαια και τους φορολογούμενους πολίτες με μερικά εκατομμύρια ευρώ.
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν είναι αναλώσιμοι. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • μείωση των μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές στο τμήμα),
  • έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων,
  • πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής,
  • έναν παραπάνω εκπαιδευτικό σε κάθε σχολείο για κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω ασθένειας συναδέλφων,
  • προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/στριών,
  • δωρεάν Υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα),
  • δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία, δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων,
  • συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρωτόκολλο λειτουργίας που θα παίρνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Συναδέλφισσες, οι
Στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, στο άρθρο 24, προβλέπονται προκηρύξεις για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτ(ρι)ών για κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19). Η απαράδεκτη αυτή τροπολογία, φιλοδοξεί να εισάγει στην εκπαίδευση ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας πλήττοντας τα δικαιώματα και τους όρους εργασίας των αναπληρωτών συναδέλφων, την ίδια στιγμή που απαιτούνται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους στην εκπαίδευση.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την προώθηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας. Αξιοποιώντας τη νικηφόρα εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και με κύριο όπλο την απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε τέτοιο αντιεκπαιδευτικό εγχείρημα.
Η πανδημία αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία από την κυβέρνηση ώστε να προωθήσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα (περικοπές μισθών και ημερομισθίων, αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις , χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση και των κοινωνικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών).
Η εικόνα διάλυσης και απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών που την υπηρετούν επιτείνεται και εντείνεται ακόμα περισσότερο στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
Συγκεκριμένα:
 β) γίνονται αναιτιολόγητες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών χωρίς έγγραφες εντολές και χωρίς αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ αλλά με προφορικές εντολές του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας
 γ) οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής πρέπει να ανακληθούν και να ξαναγίνουν εξ αρχής διότι δεν κοινοποιήθηκαν όλα τα κενά εγκαίρως ώστε να έχουν γνώση οι συνάδελφοι που κατέθεσαν αιτήσεις τοποθέτησης και κατέλαβαν τελικά θέσεις χωρίς να γνωρίζουν ότι υπήρχαν περισσότερα κενά από αυτά που δήλωσαν,
δ) δεν επιλύονται προβλήματα με τη στέγαση των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων και καταγράφονται περιστατικά απαράδεκτης συμπεριφοράς του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας προς τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων – μέλη του σωματείου μας

Συνεχίζουμε δυναμικά και αγωνιστικά:
  Πέμπτη 17 – 9 – 2020 18:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο πορεία στη Βουλή
με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.
 κλιμακώνουμε την πάλη με απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα.