2η Ενημέρωση της ΑΣΕ για τη συγκρότηση του ΔΣ του Συλλόγου μας

 

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας η 2η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. για τη συγκρότηση του σε σώμα και την εκλογή προεδρείου. Ωστόσο, πάλι η παράταξη της ΔΑΚΕ έθεσε ζήτημα συγκρότησης αν συμμετέχει  στο προεδρείο η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ , η Αγωνιστική Συσπείρωση » με πρόσχημα την άσκηση κριτικής προς τη ΔΑΚΕ. Αλήθεια από πότε δεν μπορεί μία παράταξη να ασκεί κριτική και να ενημερώνει τους συναδέλφους για τη στάση  των άλλων παρατάξεων ; Έπεσαν για τα καλά οι μάσκες όταν σε δεύτερη φάση η «δημοκρατική» ΔΑΚΕ πρότεινε να πάρει όλες τις θέσεις του προεδρείου του συλλόγου αποκλείοντας έτσι όλες τις άλλες παρατάξεις και  πηγαίνοντας κόντρα στην επιλογή των συναδέλφων που ψήφισαν στις εκλογές.

Ως Α.Σ.Ε , το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ  τοποθετηθήκαμε, με βάση τη θέση αρχής που κρατάμε σε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών, υπέρ της συγκρότησης αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου, δηλαδή η κάθε παράταξη ανάλογα με τις ψήφους που πήρε να έχει την αντίστοιχη θέση ευθύνης στο προεδρείο. Θεωρούμε ότι έτσι εκφράζεται με δίκαιο τρόπο η βούληση των συναδέλφων που πήραν μέρος στις εκλογές. Ως εκ τούτου δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε τον αποκλεισμό καμίας παράταξης από το προεδρείο αφού το δικαιούται με βάση τις εκλογές και καταψηφίσαμε τις προτάσεις που κατέθεσε η ΔΑΚΕ.

      Η πλειοψηφούσα  παράταξη της ΔΑΚΕ έχει τεράστια ευθύνη για την καθυστέρηση συγκρότησης του νέου Δ.Σ, δημιουργώντας εμπόδια στην λειτουργία και στην οργάνωση των αγώνων από το σωματείο μας. Με αυτή την τακτική ως κυβερνητική παράταξη πλέον βάζει πλάτη στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκεί η ΝΔ, που στόχος της είναι η αποδυνάμωση των σωματείων και η επικράτηση σιγής νεκροταφείου ώστε να μην μπορεί να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων για τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού μας .

       Ειδικότερα, σε μια περίοδο που απασχολούν τον κλάδο πολύ σοβαρά ζητήματα όπως: η χρόνια αδιοριστία 35.000 αναπληρωτών, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, η μη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής κ.α και που είναι επιτακτική η οργάνωση και η αγωνιστική απάντηση του κλάδου μας η ΔΑΚΕ λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνητικής πολιτικής, πιστή στις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στον πολιτικό της φορέα. Αυτή η στάση της είναι άλλο ένα δείγμα ότι θέλουν τα σωματεία που ελέγχουν να παίζουν τον ρόλο προώθησης της πολιτικής της ΝΔ και σε όσα δεν ελέγχουν να βάζουν δυσκολίες στη λειτουργία τους με επίπλαστες δικαιολογίες.

Ως Α.Σ.Ε, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση στο σωματείο μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, που αναδεικνύει τη διέξοδο μακριά από κάθε αυταπάτη κυβερνητικής εναλλαγής και τυχοδιωκτισμού, για ένα κίνημα που θα συγκρούεται με όλα όσα εμποδίζουν την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων μας.

 

12   Δεκεμβρίου 2019