Όχι στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης και μετατροπής σε εμβολιαστικό κέντρο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝ Παίδων Πεντέλης και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του, με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Με την πανδημία να καλπάζει, η κυβέρνηση αποφάσισε το εγκληματικό κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ένα από τρία αμιγώς Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και χωρίς ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προχωρά μέσα σε μια νύχτα στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ασφυκτικό κλίμα στην αντιμετώπιση παιδιατρικών ασθενών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων επιλέγει εν μέσω πανδημίας να βάλει οριστικά λουκέτο στη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, σπρώχνοντας πολλές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα. Αντί να επιτάξει υπηρεσίες των μεγάλων παιδιατρικών ιδιωτικών νοσοκομείων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε νοσηλείες και εμβολιασμούς, κλείνει ένα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Ο γονέας έχει πλέον δύο επιλογές. Ή θα περιμένει στην αναμονή των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων του κέντρου έως και 8 ώρες ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία παρεμπιπτόντως δε δέχονται περιστατικά Covid.

Απαιτούμε:
· Να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης»- επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν
· Επαρκής στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων
· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού με παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών

Το θέμα του κλεισίματος του Νοσοκομείου δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά εμάς και τα παιδιά μας.

 Καλούμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των άλλων φορέων για τα θέματα της υγείας την
Πέμπτη 13/1/2022 στις 5 το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση σε PDF