Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!

Ακόμα ένα παράδειγμα της τρομακτικής φύσης της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης αποτέλεσε η σύλληψη από την ισραηλινή κυβέρνηση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι (Ahed Tamimi), η οποία τόλμησε να χτυπήσει έναν ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος προσπαθούσε να απαγάγει τον αδελφό της. Το βίντεο της «επίθεσης» της Αχέντ μεταδόθηκε σε ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια μαζική εκστρατεία η οποία ζητούσε τη σύλληψή της, αποδεικνύοντας την ασθένεια που είναι τόσο διαδεδομένη τόσο στην ισραηλινή κοινωνία όσο και στην ισραηλινή κυβέρνηση. Ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας ζήτησε ακόμη και παιδιά 16 ετών να φυλακίζονται, ζητώντας ισόβια κάθειρξη για την Αχέντ!

Το μένος των εκπροσώπων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ για την 16χρονη Αχέντ είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς αποτελεί πρόσωπο σύμβολο της νέας γενιάς αντίστασης των Παλαιστινίων, συμμετέχοντας από την παιδική ηλικία στον αγώνα ενάντια στους σιωνιστές κατακτητές. Μάλιστα, η Αχέντ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τους νέους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αποτελώντας ένα παράθυρο γνωριμίας με την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι έφηβοι και οι νέοι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Όπως γράφει ο Robert Inlakesh για το al-Masdar News, στις 19 Δεκεμβρίου, ξημερώματα 3 π.μ. ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της γνωστής οικογένειας αγωνιστών Ταμίμι, στο χωριό Ναμπί Σάλεχ της Δυτικής Όχθης, συλλαμβάνοντας την Αχέντ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν το σπίτι άνω κάτω, κλέβοντας τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη και η μητέρα της Αχέντ, Ναριμάμ Ταμίμι, μπροστά από ισραηλινό στρατόπεδο, που είχε πάει για να διαμαρτυρηθεί. Την βδομάδα πριν τη σύλληψη της Αχέντ, ο 14χρονος αδελφός της Μοχάμεντ είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από ισραηλινούς ένοπλους και εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πατέρας της Αχέντ, Μπασέμ Ταμίμι, συνελήφθη επίσης από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς παρακολουθούσε την ακρόαση για την κόρη του Αχέντ! Την ίδια τύχη είχε και ένας ξάδελφός της, ο Νουρ Ταμίμι, 21 ετών, ο οποίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι υπό την ισραηλινή κατοχή. Αδικία, καταπίεση, θάνατος, αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες από το Activist Post και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους Samidoun μέσω του Πριν

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/16-hronon-koritsi-stin-palaistini#ixzz53K0zv47A