Όλοι οι εκπαιδευτικοί απέχουν από τις “εκλογές” παρωδία

 

 

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στη Δ.Ο.Ε. και στην Ο.Λ.Μ.Ε. έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους και δε συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές “εκλογές” παρωδία που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Λ.Μ.Ε με αποφάσεις τους καλούν να μην ανοίξει και να μην ενεργοποιήσει κανείς τον ηλεκτρονικό κωδικό “ψηφοφόρου”

                                                                                   06-11-2020
Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ
Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409) 
Γιάννη Αναγνωσταρά  (6974750410)
 
΄Ο,τι και να κάνει η Κεραμέως  οι εκλογές έχουν ήδη ακυρωθεί
Σε κράτος  πανικού,  αντιμέτωπη με τη σύσσωμη και μαχητική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος,  η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως  βρίσκει συμπαραστάτη  και και υποστηρικτή της το κόμμα της Ν.Δ.,  το οποίο επιστρατεύει ακόμη και εκκλήσεις κομματικού πατριωτισμού με άρωμα κομματικής πειθαρχίας , προκειμένου να διασώσει τις ηλεκτρονικές  «εκλογές» για τα  Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Η  Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, καλεί σε συσπείρωση  γύρω από την κυβερνητική στρατηγική πολιτική επιλογή της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας», με ανάλογη χρήση στο μέλλον  παντός καιρού, με το πρόσχημα της εξέλιξης του ψηφιακού κράτους με εργαλείο την τεχνολογία.
Στην πραγματικότητα δηλώνει απροκάλυπτα ότι στοχεύει στον έλεγχο της λειτουργίας των σωματείων  και των συλλογικών διαδικασιών και τη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού κινήματος  εν όψει μάλιστα και του νόμου Βρούτση αλλά και στο «σχολείο του αύριο»  που το θέλει σχολείο της αριστείας για  λίγους  και εκλεκτούς, σχολείο των δεξιοτήτων και της αγοράς ,με εκπαιδευτικούς  ελεγχόμενους   και υποταγμένους.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προκλητική παρέμβαση του κόμματος της Ν.Δ. στις εκλογές – παρωδία που επιχειρεί να διενεργήσει το ΥΠΑΙΘ  για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου με ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί από το σύνολο των υποψηφίων  όλων παρατάξεων.
                                                     Τους γυρνάμε την πλάτη!
                                          Στις 7 Νοεμβρίου ΑΠΕΧΟΥΜΕ
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία
και το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών δε θα περάσει.
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ