Φοράμε μάσκες αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί ενάντια στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη Βουλή Πέμπτη 30/4 ώρα 1μμ. Πρωτομαγιά – Συγκέντρωση μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στα Χαυτεία 10.30 πμ και πορεία στη βουλή

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Φοράμε μάσκες αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί ενάντια

στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη Βουλή Πέμπτη 30/4 ώρα 1μμ.

Πρωτομαγιά – Συγκέντρωση μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στα Χαυτεία  10.30 πμ και πορεία στη Βουλή

Οι μαζικές  και δυναμικές  κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήθηκαν στις 16/4 στο Υπ. Παιδείας και στις 24/4 στη Βουλή, με αποφάσεις και συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, εκατοντάδων εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ με τις διατάξεις του οποίου επιχειρείται η πλήρης διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, η παρέμβαση στα γραφεία της ΔΟΕ την Δευτέρα 27/4  συλλόγων Π.Ε. για άμεση απάντηση και οργάνωση του αγώνα  έδωσαν την πρώτη δυναμική απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο της κυβέρνησης και στείλαμε σαφές μήνυμα του αγώνα που θα ακολουθήσει.
Η μαζική κατακραυγή της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου και το αίτημα για άμεση απάντηση και οργάνωση του αγώνα, οδήγησαν στην χθεσινή ανακοίνωση της ΔΟΕ και το κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη Βουλή την Πέμπτη 30/4.
Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλη την κοινωνία. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται ούτε να αιφνιδιαστεί ούτε να φιμωθεί.
Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!
  • Συμμετέχουμε και καλούμε τους συναδέλφους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας,  να συμμετάσχουν στη νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση  ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 13:00 στη Βουλή.
Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! Όλοι-όλες σε θέση μάχης!
Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.
Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Ανταποκρινόμενοι στο ενωτικό κάλεσμα εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικών σχημάτων, συλλογικοτήτων και άλλων λαϊκών φορέων για κοινή οργάνωση και συμμετοχή στην εργατική Πρωτομαγιά, σε συνέχεια των πετυχημένων δράσεων που αναπτύχθηκαν στις 7/4 και 14/4 με άξονες τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα εργατικά προβλήματα, καλούμε την Πρωτομαγιά σε συγκέντρωση μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στα Χαυτεία 10.30 πμ και πορεία στη Βουλή. Στις συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής  κρίσης οργανώνουμε, στηρίζουμε και διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας των διαδηλωτών, χωροθέτηση των μπλοκ της συγκέντρωσης – τήρηση αποστάσεων – εφοδιασμός όλων με ατομικά μέσα προστασίας. Σχεδιασμένα – οργανωμένα – πειθαρχημένα θα αποδείξουμε και αυτή την φορά ότι μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να περιφρουρήσουμε αποτελεσματικά την υγεία σε μια δημόσια συγκέντρωση και από την άλλη να στείλουμε το μήνυμα ότι το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν υποτάσσεται στις αντιδραστικές κυβερνητικές απαγορεύσεις, δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα, παλεύει στην πρώτη γραμμή για τα εργατικά δικαιώματα, συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου.
                                   Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!
Καμιά νέα θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να πάρουμε από τα πλούτη του,
για τα δικαιώματα στην δουλειά, την υγεία, την παιδεία και τα δημόσια αγαθά!