Υπενθύμιση για τις διαδικτυακές συναντήσεις ενημέρωσης – συζήτησης με τα μέλη του συλλόγου μας

Συναδέλφισσες  ,  Συνάδελφοι,

Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν με την πλατφόρμα  zoom, στο link :   https://us06web.zoom.us/j/86014196912

Θα πραγματοποιηθούν 3 διαδικτυακές ενημερώσεις – συζητήσεις  ανά περιοχή :

Τετάρτη  12 -1-2022   στις  6.30 μ.μ. για τις σχολικές μονάδες των δήμων   Βριλησσίων ,  Πεντέλης,  Ν. Ψυχικού  και Π.  Ψυχικού και  Φιλοθέης.

Παρασκευή 13-1- 2022 στις  6.30 μ.μ.   για τις σχολικές μονάδες  του δήμου  Χαλανδρίου (η ημερομηνία τροποποιήθηκε λόγω της συμμετοχής του σωματείου μας στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 13-01-2022)

Δευτέρα 17-1-2022  στις 6.30 μ.μ.   για τις σχολικές μονάδες των δήμων    Χολαργού- Παπάγου και  Αγ. Παρασκευής.

Μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο  και η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στις πολυπληθείς σχολικές τάξεις επανέρχεται και ενισχύεται γιατί η κυβέρνηση πήρε ως μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον τεστ. Ταυτόχρονα αρνείται να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτών που αναμφίβολα θα προκύψουν λόγω της έξαρσης της πανδημίας και αντ΄αυτού προχωρεί  προκλητικά στην εξαγγελία παράνομων μέτρων που καταστρατηγούν  εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (υποχρεωτικές υπερωρίες, κάλυψη 30ωρου, μετακινήσεις εκπαιδευτικών)  και καταργούν υποστηρικτικές δομές (αναστολή λειτουργίας Τ.Ε. και Π.Σ.) και λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων για την κάλυψη αυτών των κενών.   Ωστόσο  η έγνοια της για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αξιολόγησης παραμένει αμείωτη γιατί αντιλαμβάνεται ότι έχει  ηττηθεί στην πράξη αλλά και στη συνείδηση του κόσμου.

Δεδομένων όλων αυτών ο Σύλλογός μας  οργανώνει με το άνοιγμα των σχολείων διαδικτυακές συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τους συναδέλφους των σχολικών μονάδων ανά δήμο για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σχολείο και την εργασία μας και για την υλοποίηση της Απεργίας- Αποχής από τον Σύλλογό μας που είναι  σε ισχύ από τις 10-12-21 και καταγράφεται  ήδη συμμετοχή  σχολικών μονάδων και συναδέλφων σύμφωνα με την ενημέρωση που στάλθηκε στο Δ.Σ.του συλλόγου μας.

Καλούμε τη ΔΟΕ  να επαναπροκηρύξει απεργία- αποχή ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο ν. Χατζηδάκη και η αξιολόγηση