ΤΡΙΤΗ 9/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ : ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (3ωρη της ΔΟΕ και 3ωρη του Συλλόγου μας ) ΤΕΤΑΡΤΗ 10/9 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7μμ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΤΡΙΤΗ 9/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  : ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(3ωρη της ΔΟΕ και 3ωρη του Συλλόγου μας )

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/9 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7μμ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Την Τρίτη 9 Ιουνίου απεργούμε γιατί προωθείται για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής  το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο το οποίο:
 • αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματασε 25 παιδιά, όταν οι ίδιες οι εξελίξεις και εν μέσω πανδημίας δικαιώνουν το αίτημα για 15 παιδιά σε Νηπ/γείο, Α-Β Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών-εκπ/κών και καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα.
 • προωθεί την αξιολόγηση και αυτοααξιολόγηση των σχολικών μονάδωνπου θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Προωθεί την λειτουργία των σχολείων με βάση τους όρους των επιχειρήσεων και φέρνει πιο κοντά την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, την «αποκέντρωση» (Δήμους, κλπ), δ/ντές μάνατζερ κλπ
 • οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικώνλόγω των περικοπών τάξεων και τμημάτων, συνέπεια της αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
 • αλλάζει τα προγράμματα σπουδών,φέρνει αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του Σχολείου. Κατακερματίζει τη γνώση με έμφαση στην πληροφορία και την κατάρτιση. Εισάγει ειδικότητες (Αγγλικά, Πληροφορική, Φυσική Αγωγή) στο Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», αντί να ενισχύεται η ολόπλευρη μόρφωση, κόντρα στην προσπάθεια να καλλιεργηθούν οι διάφορες ικανότητες των μαθητών και η κριτική σκέψη.
 • η «αριστεία» τους, που αφορά τους λίγους, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων
 • εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς και ταξικούς φραγμούς. Οδηγεί χιλιάδες μαθητές έξω από το σχολείο. Βάζει εμπόδια στους φοιτητές ιδιαίτερα των παιδιών των φτωχότερων στρωμάτων στη συνέχιση των σπουδών.
 • εντείνει τον αυταρχισμό και τις ποινές σε βάρος τον μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε:
 • Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο!
 • Να καταργηθούν τροπολογία και Υ.Α. που επιτρέπουν την εγκατάσταση καμερών για την online παρακολούθηση του μαθήματος και επεκτείνουν της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την πανδημία!
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Διεκδικούμε:
 • μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία – ΟΧΙ στο προσοντολόγιο. – Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών – ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 15 / 20 μαθητές.
Οι ημέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου  πρέπει να είναι ημέρες απεργίας και όχι απλώς μιας στάσης εργασίας. Πρέπει να είναι ημέρες μαζικής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης. Γι’ αυτό κηρύσσουμε επιπλέον μία τρίωρη στάση εργασίας ώστε να λειτουργήσει ως 24ωρη απεργία η 9η Ιουνίου (3ωρη ΔΟΕ τρεις τελευταίες ώρες +3ωρη ΣΥΛΛΟΓΟΥ τρεις πρώτες ώρες).
Καλούμε, έστω και τώρα, τη ΔΟΕ να προκηρύξει κανονική 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9/10. Η έμμεση προκήρυξη με 3ωρη +3ωρη αποδυναμώνει τη δυναμική και τη συμμετοχή.
Η μαζική συμμετοχή να είναι η δική μας απάντηση στην κυβέρνηση και την Υπ. Παιδείας
Να ναι η ηχηρή μας δήλωση ότι :
 • το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα ακόμα και αν το ψηφίσουν ΔΕΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ – το εκπαιδευτικό κίνημα θα το πετάξει στα σκουπίδια όπως έγινε και με πολλούς άλλους αντιεκπαιδευτικούς νόμους στο παρελθόν.
 • ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ κατάργηση κανενός  τμήματος – δε θα συνεργήσουμε στην απόλυση κανενός συναδέλφου αναπληρωτή.
 • ΔΕ ΘΑ υλοποιήσουμε την αυτοαξιολόγηση / αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από τον Σεπτέμβριο. Θα συμμετέχουμε μαζικά σε ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.
Να είναι η απάντηση σε όποιους με όποιο τρόπο θέλουν την υπονόμευση του αγώνα μας.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή:
 • Την Τρίτη 9/6, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 13.00, Προπύλαια
 • Την Τετάρτη 10/6, στις 19.00, Προπύλαια