Το ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά γίνεται μηχανισμός χαφιεδισμού, τρομοκρατίας και αυταρχισμού!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει και σήμερα, 2η μέρα της κακοκαιρίας, να προκαλεί την οργή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Αντί να παραδεχτεί το μπάχαλο που δημιούργησε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από την εμμονή του να γίνει τηλεκπαίδευση λόγω καιρού, αντί να έχει προνοήσει να μην παραλύουν τα σχολεία από καιρικές συνθήκες που είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν (το χιόνι πέφτει τον χειμώνα), ζητά μέσω οδηγιών που έστειλαν κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  (Διεύθυνση Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Διεύθυνση Δ.Ε. Λέσβου)   να δηλώσουν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση χτες, 24/1! Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση που εδώ και 2 ημέρες υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας από την κακοκαιρία….

Η απαράδεκτη αυτή οδηγία αποτελεί μνημείο αυταρχισμού, χαφιεδισμού και  τρομοκρατίας!

Δε φτάνει που από το πρωί εκπαιδευτικοί, ενώ με   εντολή της Περιφέρειας τα σχολεία ήταν κλειστά για μαθητές και προσωπικό, με κίνδυνο της ζωής τους σε πολλές περιπτώσεις, προσπάθησαν να μεταβούν στα σχολεία για εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», δε φτάνει που δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση παρά μόνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δε φτάνει που χιλιάδες εκπαιδευτικοί ή μαθητές δεν έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ΥΠΑΙΘ  λέει πως ευθύνονται κιόλας και τους εγκαλεί και ζητά από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους να γίνουν καταδότες όσων δεν υλοποίησαν την εντολή για τηλε«εκπάιδευση»! Την ώρα μάλιστα που και το ίδιο με τις αποφάσεις του για τη μη πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης την Τρίτη και την Τετάρτη παραδέχεται ότι αυτή είναι πρακτικά ανέφικτη να πραγματοποιηθεί.

Το θράσος και η υποκρισία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ! Αντί να ασχοληθεί με το πώς θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και θα υποδεχθούν τους μαθητές τις επόμενες ημέρες, να εξασφαλίσει τον έλεγχο και την άμεση επισκευή όποιων ζημιών μπορεί να έχουν γίνει στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η θέρμανση κ.τ.λ., επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών για το ποιος έκανε ή δεν έκανε τηλεκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε αποδείξει πως σε κάθε δύσκολη στιγμή είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας χωρίς να περιμένουμε καμία εγκύκλιο ή οδηγία. Έχουμε βαθιά συναίσθηση του ρόλου μας και δε θα δεχτούμε να γίνουμε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ. Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είχαν ακούσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων δε θα είχαμε ζήσει αυτές τις τραγικές καταστάσεις με την κακοκαιρία.

• Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία. Να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση που δοθεί τέτοια εντολή από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την απαράδεκτη οδηγία και να καλύψουν με κάθε τρόπο όποιον συνάδελφο γίνει δέκτης τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών.

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF