Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Οι χουντικές απαγορεύσεις δεν πέρασαν

Ιστορική η 47η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις δεν πέρασαν

Με τη συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών σε συγκεντρώσεις και πορείες  σε όλη τη Ελλάδα τιμήθηκε  η εξέγερση του  Πολυτεχνείου.
Από το πρωί με προκλητικό τρόπο και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η αστυνομία απαγόρευε σε πολίτες και σωματεία να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο και να καταθέσουν ένα στεφάνι κι ένα λουλούδι στην ιστορική πύλη.
Στην Αθήνα  το πρωί πραγματοποιήθηκε  συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας μέχρι αργά το απόγευμα σε πολλά και διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.  Ήταν συγκεντρώσεις που τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.
Στην Ομόνοια,  Πανεπιστημίου, Σταδίου, Μεταξουργείο, Σταθμό Λαρίσης, Σεπόλια,  συνεχείς καταδρομές των δυνάμεων καταστολής δημιούργησαν ένα εφιαλτικό τοπίο με το ξύλο, τις αύρες, τη συνεχή χρήση χημικών, τις συλλήψεις. Το ίδιο σκηνικό που αφήνει αποτύπωμα χούντας στη σημερινή μέρα εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές ακόμη και σε γειτονιές.   Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. και των ελευθεριών μας. . Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου,   το μήνυμά του και η σχέση του με τους αγώνες του σήμερα όπου το τρίπτυχο ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπληρώνεται με το αίτημα για την προάσπιση της ΥΓΕΙΑΣ του λαού. Το Πολυτεχνείο ζει!
Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνάδελφος μας και συνδικαλιστής Ηλίας Σμήλιος πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων.
Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου!