Το μήνυμα εστάλη και είναι συστημένο… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Η βία και η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Το μήνυμα εστάλη και είναι συστημένο… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αυτό ήταν το μήνυμα του κόσμου της εκπαίδευσης στα μαζικά εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν σε όλες τις πόλεις, δηλώνοντας με περίσσια αποφασιστικότητα ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα προχωρήσει. Εξάλλου το μήνυμα αυτό είχε σταλθεί όλες αυτές τις μέρες από τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου που συμμετέχει στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης της ΝΔ.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση και καταστολή, κατ’ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ με χημικά και με αύρα στους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Καταστολή που συνοδεύει την ομολογία ήττας από την Κεραμέως με την αγωγή στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία, βάσει του νόμου Χατζηδάκη.

Δεν μας φοβίζουν! Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους!

Η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Κεραμέως είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κόσμου της εκπαίδευσης. Αποτελεί αναγκαιότητα η ανατροπή του αυταρχισμού, των αντιλαϊκών μέτρων και νομοσχεδίων ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου, διάλυσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της εργασίας μας.
 Η συστράτευση στα σωματεία και τις συλλογικές αποφάσεις με γενίκευση του αγώνα για τις  ανάγκες  και τα οράματα  του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας είναι επιτακτική. Με μαζικό πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό μέτωπο και άμεσο απεργιακό βήμα με τέτοια χαρακτηριστικά. Στην κατεύθυνση αυτή:
 Καλούμε  τη ΔΟΕ   να πάρει πρωτοβουλία για κήρυξη απεργίας,  μαζί με άλλα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με  γονείς,  φοιτητές και μαθητές.
Καλούμε το Δ.Σ. του συλλόγου μας να καλέσει σε έκτακτη Γ.Σ. τα μέλη του, σε προαύλιο σχολείου.
Καλούμε όλη την Κοινωνία και το εργατικό κίνημα συνολικά σε μαζικό ξεσηκωμό και σύγκρουση με την Κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Κάτω τα χέρια από τα σχολεία, τους μαθητές μας, τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα και την Απεργία!