Τι συμβαίνει στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής σχετικά με τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή 2 μέρες πριν τον αγιασμό;

Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την τρίτη και τελευταία φάση υλοποίησης  του μέτρου που ψήφισε και εν μέρει εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , συνεχίζοντας τη η  σημερινή της Ν.Δ. χωρίς καμία δαπάνη  για το Δημόσιο .

Όπως είναι γνωστό στο Δήμο της  Αγ. Παρασκευής η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή δεν εφαρμόστηκε τις προηγούμενες σχολικές χρονιές λόγω έλλειψης σχολικής στέγης .

Και ενώ η   Δημοτική Αρχή  της Αγ. Παρασκευής διαβεβαίωνε  εκπαιδευτικούς και γονείς ότι εφέτος τον Σεπτέμβρη  όλα θα είναι έτοιμα για τη λειτουργία της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής,  όπως   φαίνεται  αυτός ο σχεδιασμός βρίσκεται στον αέρα αφού 2 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε καν  αυτά τα κοντέινερ – κουτιά που θα παίξουν τον ρόλο των αιθουσών. Νήπια και προνήπια θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο .

Μέχρι στιγμής λείπουν 8 αίθουσες: ( Λεωνίδου , Πατρόκλου και παιδικό σταθμό της Αφροδίτης ). Δηλαδή περισσότερες από 150 οικογένειες  βιώνουν την αγωνία και την ανασφάλεια αφού δε γνωρίζουν πού και αν  θα φοιτήσουν  τα παιδιά τους .

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών που υλοποίησαν πρόθυμα τις οδηγίες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής ΝΔ και νομιμοποίησαν στην αντίληψη του κόσμου ότι το 2020 ένα κοντέινερ μπορεί να αποτελέσει χώρο για νηπιαγωγείο.

Δυστυχώς , επιβεβαιώνεται η θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση ,ανέγερση νέων κτηρίων με υποδομές και εξοπλισμό , χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού , δεν μπορεί  επί της ουσίας να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα μέτρα για την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Δημόσιας και Δωρεάν Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής  παντού και με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους! Με την  αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, με σύγχρονη κτηριακή υποδομή και μόνιμους διορισμούς προσωπικού! Καμία τάξη πάνω από 15 παιδιά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις υποδομές που ανταποκρίνονται και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.