ΤΕΡΜΑ στον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙA ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Σύλλογος Π.Ε. ‘’ Ο Περικλής’’  στηρίζει  τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ των  συναδέλφων ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΚΕΔΑΣΥ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που απο την εποχή της ίδρυσής του,  εδώ και τρία  χρόνια, βρίσκεται σε διαρκή περιπλάνηση αναζητώντας ανεξάρτητο, σταθερό και ενιαίο  χώρο στέγασης  για την κάλυψη των αναγκών υποστήριξης και αξιολόγησης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες.

Είναι  φανερό ότι, όπως και το σύνολο της εκπάιδευσης, έτσι και η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση πλήττεται από τη διαχρονική πολιτική λιτότητας και εξοικονόμησης πόρων όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων σε βάρος των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι πρόκειται για τον εξαιρετικά  ευαίσθητο χώρο της Αγωγής και Εκπαιδευσης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αποκτά χαρακτηριστικά κατακρεούργησης των δικαιωμάτων τους, στερώντας  τη δυνατότητα ασφαλούς, ολοκληρωμένης επιστημονικής αξιολόγησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνει στο μέγιστο βαθμο τις απαιτούμενες συνθήκες συνεύρεσης και συνεργασίας του προσωπικού γαι την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους.

Ο Σύλλογός μας  συμμετέχει και καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες καθώς και τους γονείς όλων των μαθητών μας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τον  Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Β΄ Αθήνας στην Περιφέρεια Αττικής, Λεωφ. Συγγρού 80-88, την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 και ώρες 10.00 – 13.00.

Κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή των συνάδελφων  ανάλογα με το ωράριό τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

με τρόπο που να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη βέλτιστη λειτουργία του

προς όφελος όλων των μαθητών που έχουν ανάγκη των  υπηρεσιών  του.

Οι μαθητές  με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΔΕΝ είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.