Τα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού χωρίς θέρμανση

Αποτέλεσμα εικόνας για κρύο χολαργός

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Τα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού χωρίς θέρμανση

Αυτό κι αν είναι επιστροφή στην “κανονικότητα”! Τα σχολεία του δήμου Παπάγου – Χολαργού, δημοτικά και νηπιαγωγεία χωρίς θέρμανση!

Η Α/θμια σχολική επιτροπή είχε αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, όπως ήδη έχει καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα η εταιρεία φυσικού αερίου   να διακόψει την παροχή.

Από ότι φαίνεται η υγεία των μαθητών μας όχι μόνο  δεν είναι στην προτεραιότητα  της δημοτικής αρχής, αλλά από ότι φαίνεται η κοινωνική αναισθησία αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο της .

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται ότι η πολιτική λιτότητας, αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και απαξίωσης οποιοδήποτε κοινωνικού και δημόσιου αγαθού είναι η κανονικότητα που επικαλούνται. Πράγματι όμως ότι θα φτάσουν και στο σημείο να αφήνουν χιλιάδες παιδιά  χωρίς θέρμανση μες στο Δεκέμβρη δε μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή (ΝΔ) όσο και η προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν roloiaeriouκαταστήσει Δημόσιες Επιχειρήσεις που έχουν φτιαχτεί με τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως η ΔΕΠΑ, να λειτουργούν με τα περίφημα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, και που φτάνουν στο σημείο να κόβουν την παροχή ακόμα και στα σχολεία.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δημαρχείο το βράδυ  της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου ενημέρωνε για  αποκατάσταση της σύνδεσης στα 1ο, 2ο-3ο, 4ο Νηπιαγωγεία Χολαργού και 2ο–3ο, 4ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού.

Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι  στα σχολεία μας δεν έχει γίνει καμία συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης (καυστήρες, κ.ά.).

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου – Χολαργού έχει ανακοινώσει κινητοποίηση την Πέμπτη 9 π.μ. στο Δημαρχείο Χολαργού.