Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 6 Ιουνίου ώρα 18:00-12ο Δημ. Σχ. Χαλανδρίου. Εκλογές για αντιπροσώπους για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ Πέμπτη 16 Ιουνίου,ώρα από 9:00 έως 19:00 – 12ο Δημ.Σχ.Χαλανδρίου

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ » καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 91η Γενική Συνέλευση  της ΔΟΕ , όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου μας .

Φέτος για 2η φορά (η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ) ψηφίζουμε χωρίς  να δοθεί συνδικαλιστική άδεια.  Συμμετέχουμε  στη  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και  στις αρχαιρεσίες   που θα γίνουν δια ζώσης , δίνοντας μάχη ενάντια στον ν. Χατζηδάκη .

Επισυνάπτουμε την απόφαση του συλλόγου μας που λέει ότι οι ΓΣ του συλλόγου μας και οι εκλογές γίνονται χωρίς την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη: https://www.syllogosperiklis.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%cf%83-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bd-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b7/ 

Η θητεία των αντιπροσώπων είναι διετής . Οι αντιπρόσωποι στην 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα αποφασίσουν τις θέσεις του Κλάδου, θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ και αντιπροσώπους για το 40ό εκλογικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει το φθινόπωρο.  Άρα η ψήφος μας είναι σημαντική γιατί εμείς αποφασίζουμε τι ΔΟΕ θα έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια και σε μεγάλο βαθμό και τι ΑΔΕΔΥ!!

Για να διευκολυνθεί η μαζική προσέλευση όλων των συναδέλφων :

Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα  πραγματοποιηθεί     τη Δευτέρα 6  Ιουνίου 2022           στις  18:00    στο 12ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου  ( Ταϋγέτου και Ιωαννίνων )  και

οι αρχαιρεσίες θα γίνουν   την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022  στο 12ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου  από τις 9 :00  ως τις  19:00

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

  • Εκλογή Προεδρείου – Εφορευτικής Επιτροπής
  • Κριτική Πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ
  • Έγκριση ή μη πεπραγμένων
  • Προτάσεις για διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο
  • Ψηφίσματα

Η κατάθεση ψηφοδελτίων θα γίνει στο μέιλ του Συλλόγου info@syllogosperiklis.gr μέχρι  την Παρασκευή  10 Ιουνίου 2022 .

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία χρειάζεται δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο για την ταυτοπροσωπία .

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ.  και υποψηφιοτήτων στις εκλογές έχουν όλοι οι τακτοποιημένοι οικονομικά συνάδελφοι.

Μόνιμοι εκπαιδευτικοί : 30€ όσοι δεν έδωσαν υπεύθυνη δήλωση παρακράτησης από την ΕΑΠ και δεν έχουν πληρώσει στην ταμία του Συλλόγου .

Αναπληρωτές/τριες  : 10 €

Αναπληρωτές /τριες μειωμένου ωραρίου   : 1 € (συμβολικά)

Καλούμε τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες  των Δημοτικών Σχολείων  και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να μην ορίσουν στα σχολεία τους  συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων την ημέρα των εκλογών , Πέμπτη 16 Ιουνίου .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος  στη Γενική Συνέλευση  και στις εκλογές .

Το μοναδικό μας όπλο , απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας .

Απόφαση ΔΣ σε σχέση με το ν. Χατζηδάκη

12-12-21

Ο νόμος Χατζηδάκη (ν. 4808/2021), θα μείνει στα χαρτιά!!!

Δεν θα τον εφαρμόσουμε!

 Δεν θα επιτρέψουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι ελευθερίες μας να μπουν στο γύψο.

Για άλλη μια φορά θα νικήσουμε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν. Χατζηδάκη κλιμακώνει τον πόλεμo στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με τον χουντικής έμπνευσης ν. Χατζηδάκη, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλλει, δρομολογεί την υπερεκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας (χαρακτηριστική είναι η ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου  στην εκπαίδευση με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης την περίοδο των κλειστών σχολέιων στην πανδημία, τα απογευματινά σεμινάρια και τις τηλε-επιμορφώσεις, τις υποχρεωτικές υπερωρίες) και ουσιαστικά απαγορεύει την δράση και την λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν για τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτοί για την περιστολή των λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και καταστολή τον «εχθρό λαό».

Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε το γάντι, θα υπερασπίσουμε τη  εργασία μας  και τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν. Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες.

Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμε.
Ως εκ τούτου:

  • Ο Σύλλογός μας « θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάση το καταστατικό του.

Τα σωματεία μας εδώ και έναν αιώνα οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων σε δύσκολες συνθήκες. Σε συνθήκες παρανομίας, κόντρα σε χούντες, αντιλαϊκές κυβερνήσεις και αυταρχικά καθεστώτα. Κανένας δεν κατάφερε να την καταργήσει. Δεν υπέστειλαν την σημαία του αγώνα , όπως δεν θα την υποστείλουν και τώρα απέναντι σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση σε κανέναν αντεργατικό νόμο.

Ο Σύλλογός μας θα εξακολουθήσει νόμιμα να οργανώνει την πάλη των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιοποιώντας βασικές διατάξεις του ν.1264/1982.

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το καταστατικό μας, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με την συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι  προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στη πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή την σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.

  • Σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου μας οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των σωματείων, πραγματοποιούνται δια ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει. Καμιά εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, καμιά ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος και κανένας αντιπρόσωπος που εκλέχτηκε από τέτοιες διαδικασίες, που είναι κατά παράβαση του καταστατικού μας, σε κανένα σώμα, σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν θα γίνονται αποδεκτοί, δεν θα νομιμοποιούνται.
  • Το ΔΣ του Συλλόγου μας δηλώνει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις μας θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ως εκ τούτου τις σχετικές περιοριστές ΚΥΑ στη πράξη δεν θα τις εφαρμόσουμε. Κουμάντο στο δικό μας σπίτι κάνουμε εμείς. Γιατί για εμάς τους εργαζόμενους τα συνδικάτα είναι το σπίτι και η οργάνωσή μας.
  • Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση. Δεν θα καταθέσουμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα τα μητρώα μελών και άλλα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων. «Συνένοχοι στο φόνο» του ηλεκτρονικού φακελώματος των εργαζομένων δεν θα γίνουμε.

Όπως ο ν. Χατζηδάκη αποτελεί αντεργατική τομή, έτσι και η απόφαση του Συλλόγου μας  να τον καταστήσει ανενεργό είναι ιστορικής σημασίας.

Αποτελεί χρέος στους ηρωικούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σε όσους θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την κοινωνική απελευθέρωση όλων των εργαζομένων.

Δεν περιμένουμε κανέναν σωσία, κανέναν αυτόκλητο σωτήρα για την κατάργηση αυτού του νόμου. Μόνο εμείς ενωμένοι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να σώσουμε τα δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις μας.

Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί στους χώρους εργασίας με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού θα καταργηθεί στο δρόμο με τους όρους του κινήματος.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, τη δύναμη και το ξέρουν, όπως ξέρουμε κι εμείς ότι το δίκιο δε χαρίζεται, επιβάλλεται!

Καλούμε, εδώ και τώρα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της περιόδου και να πάρει, με βάση όλα τα παραπάνω, καθαρή απόφαση μη εφαρμογής, ακύρωσης στην πράξη του ν. Χατζηδάκη!