Συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

20/1/2020

Συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

Δύο σχεδόν μήνες μετά τις  εκλογές  για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας και μετά από τέσσερις  άκαρπες συνεδριάσεις (3-12-19, 11-12-19, 17-12-19 και 15-1-20) των μελών του, το νεοεκλεγμένο  Δ.Σ. του συλλόγου μας παραμένει ασυγκρότητο.  Αποκλειστική ευθύνη για  το γεγονός  φέρει  η παράταξη της  ΔΑΚΕ,  η οποία εμμένει  προκλητικά στον αποκλεισμό της  παράταξής μας, ‘’ Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση’’  από τις θέσεις ευθύνης του προεδρείου αγνοώντας επανειλημμένα  τη θέση των τριών άλλων εκλεγμένων παρατάξεων  (Διέξοδος, ΔΗΣΥ, ΑΣΕ–ΠΑΜΕ) για  συγκρότηση διαπαραταξιακού – αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου.

Σε μια περίοδο όπου ο κόσμος της εκπαίδευσης και της εργασίας δέχεται σφοδρότατη επίθεση,  με νομοθετικές ρυθμίσεις  σε πλήρη ανάπτυξη,  που ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση και πλήττουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων ( εξίσωση  πανεπιστημιακών πτυχίων – τίτλων κολλεγίων, προσοντολόγιο διορισμών και προσλήψεων, αξιολόγηση,  δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα)  η συντονισμένη  αγωνιστική  απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο μόνος δρόμος  για την αντιμετώπισή της.

Σε αυτόν τον δρόμο, η ΔΑΚΕ στον σύλλογό μας  επιλέγει να θέσει τα μέγιστα δυνατά εμπόδια,  επιχειρώντας να κρατήσει  σε ομηρία  ένα ολόκληρο σωματείο 1500 μελών και να μπλοκάρει τη λειτουργία του. Οι ευθύνες της απέναντι στους  συναδέλφους  είναι τεράστιες.

Η άρνησή της για διαπαραταξιακή – αναλογική – αντιπροσωπευτική κατανομή των θέσεων ευθύνης στο προεδρείο του συλλόγου έχει ως αποτέλεσμα  ,  την παρεμπόδιση ενημέρωσης των συναδέλφων μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και της  ιστοσελίδας του συλλόγου, την αδυναμία λειτουργίας του ταμείου του συλλόγου και τη διεκπεραίωση των οικονομικών του υποχρεώσεων, την αδυναμία θεσμικής εκπροσώπησής του σε όργανα και φορείς. Όλα τα παραπάνω καθώς και η μη αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στα σχολεία τους με πρόσφατη την καταγγελία συναδέλφων σε  δημοτικό σχολείο του Χαλανδρίου για αντισυναδελφική συμπεριφορά του Διευθυντή, αλλά και η απραξία σχετικά με τα ανοιχτά θέματα ελλείψεων και προβλημάτων λειτουργίας των σχολείων, εφαρμογής του δίχρονου υποχρεωτικού νηπιαγωγείου στους δήμους του συλλόγου μας  συνιστούν βασικά στοιχεία ενίσχυσης της αδρανοποίησης  που έχει ήδη υποστεί ο σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της ΔΑΚΕ.

Επιπλέον ο αγώνας  για  την κατάργηση  του προσοντολογίου, τη μονιμοποίηση όλων  των  αναπληρωτών  με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία, την  αποτροπή του νέου σχεδίου αξιολόγησης που ετοιμάζουν και ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο  που κατατίθεται προς ψήφιση  και τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ανακοινώνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση Ν.Δ. είναι αγώνας που απαιτεί τη μέγιστη  και άμεση ενεργοποίηση των δυνάμεων του κινήματος  και των συλλογικών του οργάνων που η ΔΑΚΕ  απαξιώνει, παρεμποδίζει και υπονομεύει.

Καταγγέλλουμε  την κατ’ εξακολούθηση υπονομευτική, για τον σύλλογό μας,  το συνδικαλιστικό κίνημα  και τους  αγώνες του, στάση της ΔΑΚΕ και δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα βρίσκει  τη Διέξοδο απέναντι στα σχέδιά της.

Παραμένουμε παρόντες και αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του αγωνιστικού, διεκδικητικού  ρόλου του συλλόγου μας  που βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας μπροστά, που επιδιώκει αγωνιστική συμμετοχή και ενότητα όλων των συναδέλφων, που δεν διαμαρτύρεται απλώς αλλά διεκδικεί, παλεύει και νικά.

Ο Σύλλογος  είναι και θα παραμείνει

δύναμη στα χέρια των εκπαιδευτικών