Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τους διωκόμενους συναδέλφους μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης)σε 114 δ/ντές /ντριες και προϊστάμενες /νους που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 καθώς και τον Συλλογικό Προγραμματισμό του σχολικού έτους 2021-2022 επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοί τους,  αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Καταγγέλλουμε  την κυβερνητική επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα και καταδικάζουμε  τις κυρώσεις εναντίον των συναδέλφων.

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘ, ότι:

Τα σωματεία στα οποία ανήκουν οι διευθυντές και οι προϊσταμένες που διώκονται έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή, με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.

Με βάση αυτό, η μη ανάρτηση αποτίμησης και προγραμματισμού αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων!

Απαιτούμε από  το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο των κυρώσεων ενάντια σε απεργούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή που έχουν προκηρύξει τα σωματεία μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στους/στις 114 διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες /νους που ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και συναδέλφισσά μας προϊσταμένη Νηπιαγωγείου του συλλόγου μας.

Θα  υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάνευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν  κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων)  ακόμα και αν δεν καλύπτεται με απεργία αποχή από το σωματείο τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το θέμα της στήριξης και υπεράσπισης των απεργών εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά επείγον και σημαντικό.

Στο πλάισιο αυτό:

• Σας καλούμε να υπογράψετε σε αυτή την πλατφόρμα – κείμενο ηλεκτρονικών υπογραφών για συμπαράσταση στους διωκόμενους/ες απεργούς εκπαιδευτικούς.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ στον σύνδεσμο:

• Επισυνάπτουμε  ένα ψήφισμα που καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να το προτέινουν  στα σχολεία τους  και να το υπογράψουν οι συναδέλφισσες  και οι συνάδελφοί μας. Να το στείλουν στο μέιλ του συλλόγου μας σκαναρισμένο ή σε φωτογραφία.

Η μάχη που δίνουν τα σωματεία της Απεργίας Αποχής είναι τιτάνια και θα την κερδίσουμε!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του ______________ Δημοτικού Σχολείου/Νηπιαγωγείου ……………, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις/ους συναδέλφισσες/ους μας που διώκονται και τις/ους επιβάλλονται ποινές, επειδή συντάχθηκαν με τις αποφάσεις του σωματείου και δεν προχώρησαν στην ανάρτηση εκθέσεων αξιολόγησης στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Οι συνάδελφοι/ισσες μας διώκονται για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το σωματείο μας, την οποία δεν έχει προσβάλλει μέχρι στιγμής  δικαστικά το κράτος-εργοδότης μας. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλες/ους, όσες/ους διώκονται γιατί δε συμμετέχουν στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων)  ακόμα και αν δεν καλύπτεται με απεργία αποχή από το σωματείο τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ:

• να υπερασπιστεί, ως οφείλει, τους διωκόμενους συναδέλφους
  • να στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους σε όλα τα βήματα
  • να μη διαπραγματευτεί το δικαίωμα στην απεργία και
  • να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση των ποινών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ