Σοβαρές καταγγελίες για Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”.

Παρεμβάσεις   Κινήσεις   Συσπειρώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο Δ.Σ. του συλλόγου μας  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» είχε φτάσει  έγγραφη καταγγελία  από συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου που αφορά  σε σοβαρά ζητήματα συμπεριφοράς, στάσης και ενεργειών  του Διευθυντή του σχολείου απέναντι στους  εκπαιδευτικούς  αλλά και σε γονείς μαθητών.

Η καταγγελία των συναδέλφων απευθύνθηκε επίσης  σε ολόκληρη την πυραμίδα της Διοίκησης  της Εκπαίδευσης ( Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας,  Περιφερειακή Διεύθυνη Εκπ/σης Αττικής και Υπουργείο Παιδείας. Παρότι έχει  παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο του διμήνου, καμία ενέργεια δεν υπήρξε από την πλευρά της Διοίκησης για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση των ανάλογων ευθυνών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω Διευθυντής, ο οποίος έχει χρηματίσει  Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Β4 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  είχε αποπεμφθεί στο παρελθόν από το Δ.Σ. του συλλόγου μας « Ο Περικλής» του οποίου ήταν εκλεγμένο μέλος με την παράταξη της ΔΑΚΕ. Η αποπομπή πραγματοποιήθηκε  μετά από καταγγελία για συμμετοχή του σχολείου του οποίου τότε προΐστατο σε πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης, για το οποίο ο σύλλογος διδασκόντων δεν είχε πάρει ποτέ απόφαση συμμετοχής, ενώ ήταν  απαραίτητη προϋπόθεση.

Παρ’ όλα αυτά επιλέχθηκε ξανά για τη θέση του Διευθυντή  και επιβεβαιώνει,  και με τη σημερινή στάση του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου του, την αντίληψη περί  «αρίστων»  της σημερινής κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την ολιγωρία της Διοίκησης σχετικά με τη διερεύνηση των καταγγελιών των συναδέλφων εκπαιδευτικών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου και απαιτούμε να επιληφθεί άμεσα του θέματος  ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.