ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί από τις 23/2 μέχρι τις 16/3 βρίσκονται σε αγώνα διάρκειας διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Η μεγαλειώδης κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων και στις 16/3 κατέδειξε ότι ο αγώνας που άρχισε θα συνεχιστεί. Ήδη φάνηκε ότι η δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα παλέψει συλλογικά και ενιαία είναι αναγκαία για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και των κατευθύνσεων ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Όλοι μαζί, δώσαμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, αναπληρωτές, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς, ότι δε μπορούν να σταματήσουν την ορμή και την αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος! Δηλώσαμε και συνεχίζουμε να δηλώνουμε ότι δεν θα παζαρέψουμε ούτε ένα συνάδελφό μας! Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων! Για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες τους.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο ανοίγει όλα τα μέτωπα! Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις δομές εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας να σημάνουν συναγερμό στους εκπαιδευτικούς! Απέναντι στις επιδιώξεις τους σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δημόσιου σχολείου και νηπιαγωγείου, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Τα αιτήματα για: μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αποτελούν τη βάση των διεκδικήσεων μας και ταυτόχρονα βάζουν φραγμό στις μνημονιακές δεσμεύσειςκαι την κυβερνητική πολιτική που ορίζεται από την Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ. Η αναγκαιότητα για μαζικούς διορισμούς αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο και συνδέεται με τους αγώνες ενάντια στις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης, ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που συρρικνώνουν, αποδυναμώνουν και εντέλει διαλύουν το δημόσιο σχολείο, περικόπτοντας θέσεις εργασίας (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, υψηλός αριθμός μαθητών στις τάξεις, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, τριμελείς επιτροπές του ΠΔ79 κλπ.).

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

  • Την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 14.00Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους (κήρυξη τρίωρης διευκολυντικήςστάσης)
  • Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 14.00 συγκέντρωση στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής.
  • Την Παρασκευή 30 Μαρτίου Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και απεργία στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου

 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!