ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Ενημερωτικό Σημείωμα για τη δεύτερη Συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

Την Πέμπτη  7 Δεκεμβρίου 2017 στα γραφεία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.. Βασικό θέμα ήταν η συγκρότηση σε σώμα του νέου συμβουλίου. Στην αρχή της συνεδρίασης  ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ  συνάδελφος  Γεωργόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για συμμετοχή  μας, της “Ρωγμής” στο προεδρείο. Επαναλάβαμε ότι παραμένουμε σταθεροί στην διατυπωθείσα θέση μας, όπως την περιγράψαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας. Mετά από αυτό η διαδικασία συνεχίστηκε  κατά πως είχαν οι άλλες παρατάξεις συμφωνήσει. Δηλαδή στα πλαίσια του αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου η ΔΑΚΕ έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο πρόσωπο του συναδέλφου Γεωργόπουλου. Για τη θέση του αντιπροέδρου υποψηφιότητα έθεσε από τη μεριά της “Διεξόδου” ο συνάδελφος  Παπασπύρος. Για τη θέση του γραμματέα υποψήφια ήταν η συναδέλφισσα Γιανναρά από το ΠΑΜΕ και τέλος για τη θέση του ταμία η συναδέλφισσα Μούρκου από την ΑΚΣΥΑ.

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν το αποτέλεσμα ήταν 6 ψήφοι υπέρ και 1 λευκή, αυτή της “Ρωγμής”. Ακολούθησε η κατανομή των σχολείων για τα οποία το κάθε μέλος  θα έχει τη συνδικαλιστική ευθύνη. Μετά από συνεννόηση ο ορισμός είναι ο παρακάτω:

Γεωργόπουλος: 5ο-11ο Αγ. Παρασκευής, 7ο Αγ. Παρασκευής, 9ο Αγ. Παρασκευής , 6ο Βριλησσίων, 14ο Χαλανδρίου καθώς και  τα αντίστοιχα όμορα  νηπιαγωγεία .

Τσιρίγος:Τα σχολεία της Πεντέλης, 12ο, 13ο, 16ο Χαλανδρίου καθώς και τα όμορα νηπιαγωγεία.

Γώγος: 1ο Χολαργού, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Ψυχικού καθώς και τα όμορα νηπιαγωγεία.

Γιανναρά: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο 6ο. 8ο Αγίας Παρασκευής καθώς και τα όμορα νηπιαγωγεία.

Παπασπύρος:  1ο,2ο 3ο, 4ο, 5ο Βριλησσίων, 4ο Χολαργού καθώς και τα όμορα νηπιαγωγεία.

Κολόζη:Τα σχολεία του Παπάγου, 2ο,3ο ,5ο Χολαργού καθώς και τα όμορα νηπιαγωγεία.

Μούρκου:Το σχολείο της  Φιλοθέης , του Π.Ψυχικού, 3ο,4ο,5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο Χαλανδρίου μαζί με τα όμορα νηπιαγωγεία.

Καθορίστηκαν επίσης οι εκπρόσωποι στις ΔΕΠ.

Βριλήσσια: τακτικός Γεωργόπουλος, αναπληρωματικός Τσιρίγος

Χαλάνδρι: Μούρκου – Γιαννετοπούλου

Αγία Παρασκευή: Σταυροπούλου – Γιανναρά

Χολαργός- Παπάγου: Γώγος- Κολόζη

Πεντέλη: Παπασπύρος- Ζευκιλή

Ψυχικό – Νέο Ψυχικό: Μαρίνης – Αντωνόπουλος.

Στη συνέχεια ο συνάδελφος  Παπασπύρος πρότεινε οι εκπρόσωποι του συλλόγου στις ΔΕΠ να ενημερώνουν τους συναδέλφους  με ενημερωτικά δελτία. Ο συνάδελφος Γεωργόπουλος  απάντησε ότι οποιαδήποτε τέτοια ενημέρωση πρέπει να τίθεται υπόψη του δ.σ . Προέκυψε διαφωνία  στο σημείο αυτό. Ο εκπρόσωπος της “Διεξόδου”  δήλωσε ότι δεν κατανοεί το λόγο που πρέπει να ενημερώνεται το υπόλοιπο ΔΣ ώστε να αναρτάται στο site ανακοίνωση για λογαριασμό του συμβουλίου.Ο πρόεδρος θεώρησε ότι μόνο το συμβούλιο μπορεί να έχει την ευθύνη της δημοσιοποίησης  όσων λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις των ΔΕΠ . Αυτός είναι κι ο λόγος που διαφωνεί να γίνονται αναρτήσεις αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη των εκπροσώπων.  Εμείς δηλώσαμε ότι είναι περιττό να τίθενται υπόψη του ΔΣ η όποια ενημέρωση των εκπροσώπων στις ΔΕΠ. Στη γνώμη του προέδρου αντέδρασε και το ΠΑΜΕ.

Με βάση τα δεδομένα αυτά το ζήτημα μπήκε σε ψηφοφορία . Με τις ψήφους των ΔΑΚΕ και ΑΚΣΥΑ η πρόταση υπερψηφίστηκε. Ως σχόλιο σε αυτή την απόφαση έχουμε να πούμε ότι: αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που η πλειοψηφία  επιμένει σε αυτή τη θέση. Ο εκπρόσωπος του συλλόγου στις ΔΕΠ δεσμεύεται από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του συλλόγου ή μεταφέρει τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων . Δεν είναι κομιστής των προσωπικών ή παραταξιακών του απόψεων ελέγχεται και λογοδοτεί για αυτό. Προς τι λοιπόν να μην γίνεται αυτό δίχως την έγκριση του Δ.Σ.;