ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Ενημερωτικό Σημείωμα για την πρώτη Συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου  στα γραφεία  του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση  του νέου ΔΣ. Παρόντες ήταν οι : Γεωργόπουλος, Τσιρίγος, Γώγος(ΔΑΚΕ).Οι δύο τελευταίοι αντικαθιστούν  τους παραιτηθέντες Λογοθέτη, Αλεξόπουλο και Καλογεράκη Ευαγγελία που υπέβαλαν παραιτήσεις. Από την πλευρά της παράταξης “Διέξοδος” τη θέση στο συμβούλιο παίρνει ο Παπασπύρος Νίκος στη θέση της παραιτηθείσας Σταυροπούλου ΄Αννας Μάγιας. Το ΠΑΜΕ  εκπροσωπείται από την εκλεγείσα Γιανναρά Γεωργία. Η “Ρωγμή” από την Κολόζη Μαρία και η ΑΚΣΥΑ από την εκλεγείσα Μούρκου Γιαννούλα.

Ο συνάδελφος  Γεωργόπουλος από την πλευρά της πλειοψηφούσας ΔΑΚΕ πρότεινε  συγκρότηση με βάση την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα όπως προέκυψε από την εκλογική διαδικασία. Με την  πρόταση αυτή  συντάχθηκαν και όλες οι άλλες παρατάξεις εκτός από την “Ρωγμή”. Η εκπρόσωπός μας κατέθεσε δήλωση με την οποία διαφοροποιήθηκε. Δήλωσε ότι η συγκρότηση του ΔΣ πρέπει να είναι στα πλαίσια πολιτικής-προγραμματικής συμφωνίας  με άξονα την εναντίωση σε κάθε πολιτική επιλογή των μνημονίων και των αντιλαικών  πολιτικών που εφαρμόζουν οι δανειστές σε συνεργασία με την κυβέρνηση. “Αν αυτό είναι ανέφικτο, τότε δεν έχουμε λόγο να πάρουμε μέρος σε ανάλογη συγκρότηση” τόνισε  η εκπρόσωπος.

Με βάση αυτή την εξέλιξη ο συνάδελφος Γεωργόπουλος  πήρε το λόγο και τόνισε ότι μένει σταθερός στη θέση του και κάλεσε τη “Ρωγμή” να επανεξετάσει τη θέση της. Πρότεινε να επαναληφθεί η διαδικασία την Πέμπτη 7 του μήνα. Ο συνάδελφος Παπασπύρος επισήμανε ότι πολιτικό – προγραμματικό προεδρείο δεν μπορεί να υπάρξει υπό αυτές τις συνθήκες και έκανε κι αυτός παρόμοια πρόταση προς τη “Ρωγμή”. Εμείς επαναλάβαμε την πάγια θέση μας και δηλώσαμε πως δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε στην συγκρότηση προεδρείου. Προσθέσαμε ότι αυτή η στάση μας δεν θα μας εμποδίσει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών μας αλλά κι όσων εργάζονται στο χώρο  της εκπαίδευσης.

Εντέλει η συγκρότηση  σε προεδρείο  δεν προχώρησε. Θα επιχειρηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου σε νέα συνεδρίαση. Κατά τα άλλα εμείς καταθέσαμε πρόταση ανακοίνωσης για την επερχόμενη απεργία  που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Επιπλέον καταθέσαμε κείμενο ενάντια στις προτάσεις  Γαβρόγλου. Οι προτάσεις συτές είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αποτελούν προαπαιτούμενο για να κλείσει η διαβόητη αξιολόγηση. Ακόμη  καταθέσαμε ανακοίνωση εναντίον των θέσεων που το συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων) αποφάσισε ζητώντας την υπαγωγή των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στους  Δήμους.