ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Για τις εκλογές του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στη γενική μας συνέλευση.

Ως «Ρωγμή στο «Αδιέξοδο…» συμμετέχουμε στο δ.σ.  με ένα μέλος. Όπως και να έχει όμως εμείς θα εκπροσωπούμε όλες κι όλους τους εκπαιδευτικούς, θα υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα όλων αυτών που εργάζονται στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, ανεξάρτητα από τη «φυλή» στην οποία ανήκουν: νηπιαγωγούς, δασκάλους γενικής και ειδικής αγωγής, μεταταγμένους, αναπληρωτές, ειδικότητες.

Θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τα πάγια αιτήματά μας για ένα σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

Αυτό που είναι όμως το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στις αποφάσεις και τις δράσεις του σωματείου μας. Γιατί τελικά, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι, εκτός από το τι σχολείο θέλουμε και οραματιζόμαστε, πώς εμείς οι εργαζόμενοι στα σχολεία θα κατακτήσουμε μια κοινωνική συνείδηση που θα μας ενώνει και θα αποτελεί και το συνδετικό νήμα με όλους τους εργαζόμενους του τόπου μας για την ανατροπή όλων αυτών που ταλανίζουν τη ζωή μα μας μέσα κι έξω από το σχολείο.

Στους συλλόγους διδασκόντων, στον σύλλογό μας και στην κοινωνία, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ας είμαστε παρούσες και παρόντες, γιατί μόνο έτσι θα δούμε «άσπρη μέρα» στους δύσκολους και σκοτεινιασμένους καιρούς που ζούμε.