Πού το πάει η κυβέρνηση με την κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;

ΚΛΑΔΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΑΕ3823-15
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΑΕ42925
ΣΥΝΟΛΟ1400710185-3822
  1. Από τα στοιχεία των προσλήψεων αναπληρωτών ανά ειδικότητα στη Πρωτοβάθμια έως τώρα και αν προσθέσουμε τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση που έγιναν την άνοιξη φαίνεται πως τα κενά ξεπερνάνε τις 4000. Αυτό το νούμερο προφανώς δεν αφορά τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, αλλά παίρνει ως βάση τις περσινές προσλήψεις. Δηλαδή τα κενά που ακόμα και η κυβέρνηση αναγνώρισε την περσινή χρονιά.

1. Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη συνάντηση με τη ΔΟΕ στις 28/9, στην ουσία, πως δε θα γίνουν άλλες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση ή σε άλλες δομές της Ειδικής Αγωγής, παρά μόνο την 1η Νοέμβρη για την παράλληλη στήριξη (923 προσλήψεις). Η συζήτηση που άνοιξε το Υπουργείο με τη ΔΟΕ για «τον τρόπο που θα υπολογίζουμε τα κενά, ώστε να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις και ο καθένας να δίνει τα δικά του στοιχεία» δείχνει καθαρά τη μεθόδευση της κυβέρνηση να κλείσει τη στρόφιγγα των προσλήψεων για φέτος, να προχωρήσει σε ΑΠΟΛΥΣΗ 3000 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και 2000 στη Δευτεροβάθμια. Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες αποκαλύπτουν τελικά τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης μετά τις επικοινωνιακές φιέστες για την «κανονικότητα» που επανήλθε στην εκπαίδευση!!
  2. Η καθημερινότητα στα σχολεία δείχνει ότι τα περισσότερα Ολοήμερα δεν μπορούν να φτιάξουν κανονικό πρόγραμμα μέχρι τις 16:00 και στην ουσία υποβαθμίζονται, η παράλληλη στήριξη στην ουσία δε λειτουργεί, με τραγικές συνέπειες και στους ίδιους τους μαθητές και στη συνολική λειτουργία της τάξης, το 90% των τάξεων υποδοχής, ειδικά σε σχολεία που υποδέχονται προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα, δεν έχουν στελεχωθεί από δάσκαλο, πολλά μαθήματα ειδικοτήτων δε διδάσκονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, υποβαθμίζεται η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας. Είναι αυτό κανονικότητα; Αξίζει αυτή η πραγματικότητα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς; Και πάνω απ΄ όλα μας αξίζει όλη αυτή η κοροϊδία περί κανονικότητας, που πλασάρει η κυβέρνηση για να θολώσει τα νερά και να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της;
  3. Κανένας να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση, με την κοροϊδία και την κυβερνητική απάτη. Τα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μαζί με τους συλλόγους γονέων, να αναδείξουν τα κενά και όλα τα προβλήματα. Να απαιτήσουν άμεση κάλυψη των κενών και όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων. Ειδικά οι αιρετοί του Κλάδου έχουν ευθύνη να δώσουν στη δημοσιότητα τα κενά, να ενημερώσουν τα σωματεία, να ενημερώσουν για τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ και για τη δική τους στάση και σε καμία περίπτωση να μην καλύπτουν τη διοίκηση.

• Άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων!
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή! Ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους!
  • Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Αθήνα, 7 Οκτώβρη 2017