Πιέσεις, εκφοβισμοί, απειλές της Διοίκησης                                                             Δεν μας πτοούν!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

                                         Πιέσεις, εκφοβισμοί, απειλές της Διοίκησης

                                                            Δεν μας πτοούν!

Η παράταξή μας , ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , δημοσιοπόιησε πρόσφατα καταγγελία σχετικά με ενέργειες  της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου,  Μαρίας Παπαϊωάννου.
Η καταγγελία αυτή δημοσιοποιήθηκε κατόπιν συγκεκριμένων αναφορών που κατατέθηκαν στο σύλλογό μας,  για σκόπιμη παρερμηνεία εγκυκλίων και  άσκηση πιέσεων προς συναδέλφους, παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και απειλές,  από πλευράς της Διευθύντριας του σχολείου και συνιστούν  αυθαίρετες, παράτυπες και αντισυναδελφικές ενέργειες.
Επισημαίνουμε ότι πριν από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας είχε προηγηθεί σχετική  επικοινωνία με την Διευθύντρια για το θέμα, από  το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Σε απάντηση της καταγγελίας  της ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,  η Διευθύντρια, απέστειλε επιστολή απευθυνόμενη προσωπικά στους δύο εκπροσώπους της ΔΙΕΞΟΔΟΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Νίκο Παπασπύρο και Άννα Μάγια Σταυροπούλου  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την  οποία τους κατηγορεί για ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπό της και ζητά τη δημόσια συγγνώμη τους  ενώ ταυτόχρονα τους απειλεί ευθέως με χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός της.
Υπογραμμίζουμε  ότι οι αναφορές  που έφθασαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας σχετικά με τις ενέργειες της Διευθύντριας δεν αμφισβητήθηκαν από κανένα μέλος του και δεν θα ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν καθώς έχουν κατατεθεί εγγράφως με στοιχεία και μαρτυρίες,  μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι και η παράταξη της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ, που εκπροσωπείται επίσης στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση καταγγελίας των ενεργειών της εν λόγω Διευθύντριας.
Επισημαίνουμε δε ότι με αφορμή και αυτή την καταγγελία , το Δ.Σ, του Συλλόγου μας   εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες.
Ως ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιεσδήποτε απειλές και προσπάθειες εκφοβισμού των συνδικαλιστών εκπροσώπων  της παράταξής μας  δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν.
Ο ρόλος  μας  και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να μάχεται για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών του. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε ανυποχώρητα και ακούραστα  κάθε φορά που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυθαίρετες ενέργειες των εκπροσώπων της Διοίκησης,  καταστρατήγηση δικαιωμάτων των συναδέλφων, πιέσεις, εκφοβισμούς και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Καλούμε τους συναδέλφους να αναφέρουν στο Δ.Σ. του συλλόγου μας οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ενέργειες αυθαιρεσίας και πιέσεων από την πλευρά της Διοίκησης.