ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-12

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα   10.30 π.μ.      το ΔΣ του Συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας  για θέματα που απασχολούν τα σχολεία μας .

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι εκπαιδευτικοί δίνουμε έναν αγώνα που αφορά την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των μαθητών για ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο αλλά και για  την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου. Δίνουμε έναν αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική,  που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των μαθητών μας ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες ως κόστος.

Σε αυτή την πολιτική  οφείλονται και  τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία των περιοχών ευθύνης μας . Ακόμα και τώρα που τελείωσε το  1ο τρίμηνο υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών  πολλών ειδικοτήτων . Καλούνται οι δάσκαλοι να κάνουν μαθήματα άλλης ειδικότητας κάνοντας εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης .Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύπτουν τις βραχυχρόνιες άδειες  Οι εκπαιδευτικοί με απλήρωτες  υπερωρίες καλύπτουν βραχυχρόνιες άδειες ή διαφορετικά αναστέλλονται   τμήματα ολοημέρων, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης προκαλώντας αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό  . Οι παράλληλες στηρίξεις παραμένουν λιγότερες από τις μισές σε κάθε σχολείο  με αποτέλεσμα οι  μαθητές να στερούνται της  εξατομικευμένης διδασκαλίας  . Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης  καλύπτουν κενά που σημαίνει ακόμα λιγότερη  στήριξη των μαθητών τους .  Στα δε νηπιαγωγεία  διαμορφώνονται ιδιαίτερες συνθήκες αφού φοιτούν παιδιά πολύ  μικρής ηλικίας  τα οποία  πέραν των καθορισμένων διδακτικών ωρών, έχουν ανάγκη από συνεχή επιτήρηση και παρέμβαση . Τα παιδιά μετά από ενάμισι χρόνο τηλεκπαίδευση παρουσιάζουν σημαντικά κενά στην κοινωνικοποίησή τους .

Επιπλέον στον  καθορισμό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Νηπιαγωγεία  δεν αναγνωρίζεται καμία μείωση του ωραρίου μας ανάλογα με  τα χρόνια υπηρεσίας, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Η μείωση σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας που δίνεται σε 4/θέσια και άνω νηπιαγωγεία είναι κοροϊδία, καθώς  τα νηπιαγωγεία αυτά είναι ελάχιστα,   σε αρκετά από αυτά δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των ωρών αυτών από εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ δεν αμείβονται οι συνάδελφοι για τις επιπλέον ώρες που εργάζονται (υπερωρίες).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• Κάλυψη των πραγματικών κενών που υπάρχουν στα σχολεία μας
  • Στελέχωση των σχολείων με προσωπικό Ειδικής Αγωγής , τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες
  • Να δοθούν τα Μ.Κ. σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους
  • Κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Εξίσωση με αυτό των υπολοίπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας. Μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσία για όλες/ους τους συναδέλφους
  • Αποζημίωση  των υπερωριών των νηπιαγωγών

Από το ΔΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ

21/12/2021