Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας Τετάρτη 19-1-22, 13:30 μ.μ.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  άνοιξαν  τα σχολεία χωρίς  ουσιαστικά μέτρα  για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και την προστασία των μορφωτικών δικαιωμάτων . Ήδη στα σχολεία των περιοχών  ευθύνης μας το 7% περίπου των εκπαιδευτικών νοσούν  από covid  ή είναι στενές επαφές . Στα κενά που δημιουργούνται έρχονται να προστεθούν  και  προϋπάρχοντα λειτουργικά κενά.

Η  κάλυψη των ωρών  με βάση τις προφορικές οδηγίες που έχουν έρθει στα σχολεία  πραγματοποιείται είτε με  αναστολή λειτουργίας  του ολοήμερου , των  τμημάτων ένταξης  είτε με αξιοποίηση ωρών  των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης  σε τάξη , κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και  « ελεύθερη απασχόληση »  των μαθητών.  Αυτό το φαινόμενο το Υπουργείο Παιδείας το χαρακτήρισε ως αξιοποίηση του προϋπάρχοντος  προσωπικού.

Ο Σύλλογός  μας έχει αποφασίσει  και συμμετέχει μαζί με τους  Συλλόγους  Π.Ε. «Γ. Σεφέρης »   και  «Αμαρουσίου»   στην παράσταση διαμαρτυρίας  στα γραφεία της Διεύθυνσης  Β΄ Αθήνας  την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου  2022  και ώρα 13:30 μ.μ.

Την Τετάρτη 19 -1-22 κηρύσσει  διευκολυντική στάση εργασίας από 1 ως 3 ώρες  ανάλογα με το ωράριο των συναδέλφων  .

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν  μαζικά .

Καλούμε τις Ενώσεις  και τους  Συλλόγους Γονέων να  πάρουν ανάλογες αποφάσεις .

Μοναδική μας ελπίδα  είναι η συλλογική μας δράση μέσα από τον Σύλλογό μας .

Η ανακοίνωση σε PDF