ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 7μμ – Σύνταγμα

Κάλεσμα αντεπίθεσης σαλπίζουν πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, που βγαίνουν στους δρόμους από την ερχόμενη Πέμπτη με τα πανεργατικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, οι οποίες απλώνονται μέχρι και την επόμενη βδομάδα.

Κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα από τις αρχές Οκτώβρη, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σύγχρονες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για :

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς,
  • μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς,
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο,
  • κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας,
  • προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και μια σειρά άλλα δικαιώματα.

Για διεκδικήσεις, δηλαδή, που συγκρούονται με τα αντεργατικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων και με τον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μπροστά στα συλλαλητήρια που θα δώσουν τη «σκυτάλη» στην απεργιακή κλιμάκωση των επόμενων βδομάδων, τα σωματεία σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνουν τη δράση τους με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με κινητοποιήσεις που βάζουν στο επίκεντρο διεκδικήσεις όπως οι παραπάνω, ενώ σε μια σειρά κλάδους αυτή η αγωνιστική δραστηριότητα παίρνει τη μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Στην Αθήνα, κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Νοέμβρη απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,   στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα,