Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας: Να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια και φροντίδα για τη μόρφωση όλων των παιδιών

Σχολεία: Πέτσας επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr -"Πάμε για άνοιγμα 14  Σεπτεμβρίου" - Aftodioikisi.gr

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Πέμπτη  3 Σεπτέμβρη ώρα 1μ.μ.

στο Υπουργείο Παιδείας

• Να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια και φροντίδα για τη μόρφωση όλων των παιδιών
    • Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα
    • Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΤΩΡΑ
    • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών –Διορισμός /Μονιμοποίηση εδώ  και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
Η  κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαγγέλλουν  ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους που περιορίζεται σε δύο πάνινες μάσκες και ένα παγούρι για κάθε παιδί με χορηγίες (!) σε τμήματα 25 μαθητών με έναν επικοινωνιακό εμπαιγμό που απειλεί την υγεία  αλλά και  τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η δημιουργική λογιστική της Υπουργού του μέσου όρου των μαθητών και των σχεδιασμών τύπου Μαγιορκίνη για τη χωροταξία των αιθουσών διδασκαλίας σε συνθήκες covid 19 και η συνέχιση της πολιτικής των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση  με  το «μασκάρεμα»  των ΚΕΝΩΝ και τη συγκάλυψη – περικοπή των πραγματικών αναγκών, αποτελούν τακτικές συνειδητής εγκληματικής αμέλειας για την ασφάλεια, την  υγεία και τη μόρφωση των παιδιών  όπου δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα
  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, γιατί αποτελεί όρο για την προστασία της υγείας  μαθητών,  εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και για την εξασφάλιση του αγαθού της μόρφωσης  για όλα τα παιδιά.
  • Ασφαλή επιστροφή στο σχολείο όλων των παιδιών , κάθε μέρα.
  • Ανεύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες
  • Διαγνωστικά τεστ για όλους τους μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς
  • Μόνιμους διορισμούς προσωπικού καθαριότητας
  • Μείωση/αναδιάταξη της ύλης
  • Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σύγχρονης ή ασύγχρονης με ανοιχτά σχολεία. Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές παρόντες. Κατάργηση της τροπολογίας  για την παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» με ανοιχτά σχολεία.
  • Να πραγματοποιηθεί η Β΄φάση προσλήψεων  ΤΩΡΑ   για την κάλυψη του 100% των κενών σε όλες τις δομές με όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς  ( δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες, ΖΕΠ, τάξεων υποδοχής και Δ.Υ.Ε.Π ) και ειδικής αγωγής (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων , παράλληλων στηρίξεων, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.):
  • Για να στελεχωθούν τα σχολεία ΖΕΠ και να ανοίξουν έγκαιρα όλες οι Τ.Υ.  και να λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ  με το πρώτο κουδούνι.
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στις δομές της Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Σχολεία , Τ.Ε) χωρίς  επιλεκτικές προτεραιότητες. Να γίνει οριστική τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στην Παράλληλη Στήριξη με δημοσιοποίηση όλων των κενών με ανάθεση ενός εκπαιδευτικού σε κάθε μαθητή  χωρίς μοίρασμα.
  • Να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα με διευρυμένη κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν  για τη σίτιση των παιδιών  σε ομάδες ανά τμήμα για λόγους  υγειονομικής προστασίας.
  • Να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις άδειες  των εκπαιδευτικών τόσο τις μακροχρόνιες  όσο και για τις  βραχυχρόνιες, εφόσον δεν θα υπάρχει δυνατότητα μοιράσματος των μαθητών σε περιπτώσεις απουσίας εκπαιδευτικών.
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών. Οι τοποθετήσεις να γίνουν με δημοσιοποιημένα όλα τα κενά και να πραγματοποιηθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
  • Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους και να γίνουν οι δηλώσεις προτίμησης των σχολείων με πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των κενών.
  • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος υπ’ αρ. 10857/Ε3/21-8-2020 και να δοθεί η 9μηνη άδεια ανατροφής στους νεοδιοριζόμενους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν παιδιά ως τεσσάρων ετών.
  • Η ΔΟΕ να καλέσει τους/τις νεοδιόριστους  εκπαιδευτικούς που δικαιούνται της αδείας  ανατροφής τέκνων να καταθέσουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν και να την κοινοποιήσουν στα σωματεία τους και αυτά στη ΔΟΕ.
  • Να δίνεται η 9μηνη άδεια ανατροφής και στους αναπληρωτές.
  • Πλήρης εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Να πληρωθούν ΤΩΡΑ το επιδόματα ανεργίας όλοι ανεξαιρέτως οι απολυμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
  • Να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ώστε να μην χάσουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται
  • Μαζικοί μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Διορισμός/Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
  • Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) .
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Πέμπτη  3 Σεπτέμβρη ώρα 1μ.μ.

στο Υπουργείο Παιδείας