ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ο ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Όλα ΤΩΡΑ Ξεκινάνε! Αγώνας Μέχρι τη Νίκη!

ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ!!!!

Tην Πέμπτη 17/1, ακόμη πιο συγκλονιστικό συλλαλητήριο με το μεγάλο «ποτάμι» των εκπαιδευτικών να δίνει τη μάχη με πολύωρη περικύκλωση της Βουλής για να ΜΗΝ ψηφιστεί το Ν/σχέδιο ΕΚΤΡΩΜΑ!

Με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο-λαιμητόμος των χιλιάδων απολύσεων, της εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, του ανταγωνισμού και ανθρωποφαγίας,  της αξιολόγησης!

Συμμετείχαμε στη συνέλευση Αγώνα στην κατάληψη της Πρυτανείας αμέσως μετά το συλλαλητήριο όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

Η συγκλονιστική εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσοντολόγιο διέψευσε όσους προσδοκούσαν ότι οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι νεότεροι και αναπληρωτές θα παρέμεναν στην απογοήτευση, την ατομισμό και τη «μέτρηση μορίων» αδύναμοι να αντιδράσουν.

Ο συλλογικός αγώνας, η αποφασιστικότητα και η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς συναδέλφων αλλά και σημαντικού μέρους των μονίμων συνέβαλε στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που είχε πολλά χρόνια να κάνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Αυτό που έγινε είναι μόνο η αρχή! ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ.

 

Πιο ενωμένοι, πιο συνειδητοποιημένοι οι εκπαιδευτικοί από όλες τις γενιές και τους κλάδους της εκπαίδευσης αντιλαμβάνονται τι έρχεται για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και φωνάζουν:
Τα βρείτε- δεν τα βρείτε στο κτίριο της Βουλής, η μόνη αντιπολίτευση είμαστε ΕΜΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο μεγαλειώδης αγώνας για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ συνεχίζεται με αίτημα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ.

Τίποτα δεν τελείωσε. Μια νέα περίοδος μόλις άρχισε και θα δούμε πολύ σύντομα τις επόμενες σκηνές τόσο στην προσπάθεια εφαρμογής του προσοντολόγιου όσο και στις άλλες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που θέλουν να προωθήσουν άμεσα. Με πανεκπαιδευτική διεύρυνση, ενάντια συνολικά στις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία παντού, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι από τον ΑΣΕΠ του 98 παρά τους νόμους και τις προσπάθειές τους μέχρι τώρα – επί 20 χρόνια – χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος – συνέχισαν να δουλεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με βάση μόνο το πτυχίο και την προϋπηρεσία και ο νόμος Αρσένη άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα, ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ο αγώνας για μόνιμη δουλειά θέλει αντοχή, υπομονή και επιμονή,  πείσμα και αποφασιστικότητα. Έτσι κέρδισαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί τη μόνιμη δουλειά. Ένα τέτοιο ανένδοτο αγώνα θα συνεχίσουμε και μείς μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Αυτό το κίνημα δεν νικιέται! Και θα το συνειδητοποιήσει πολύ σύντομα η κυβέρνηση και ο Γαβρόγλου.

Το Υπουργείο  σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει από το κύριο μέτωπο και να κατευνάσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι θα θεσμοθετήσει ζητήματα που αφορούν χρόνιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Ανακοίνωσε :

  • την χορήγηση άδειας λοχείας 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες (χωρίς βέβαια να υιοθετεί την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτριών και μονίμων, χωρίς καμία αναφορά στις υπόλοιπες αναρρωτικές και συνδικαλιστικές άδειες),
  • τη μείωση σε 22 του αριθμού των μαθητών για το Νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού αλλά όχι σε όλες τις τάξεις και με την αίρεση του αν υπάρχει δυνατότητα… καθώς και
  • την μετατόπιση για έναρξη της αυτοαξιολόγησης (προγραμματισμού, υλοποίησης-αποτίμησης σχολικής μονάδας) από τη νέα χρονιά για να μην αποτελέσει λόγο ενίσχυσης των αντιδράσεων και του κίνηματος που είναι σε εξέλιξη.

Αυτά ενισχύουν την ανάγκη για συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεων μας!

Το φυτίλι άναψε ….

Ο αγώνας για ΜΟΝΙΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μόνο για τώρα, μόνο για κάποιους! Είναι αγώνας ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! Είναι αγώνας ΑΡΧΩΝ!

 

Η ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο…» σας  καλεί σε μαζική συμμετοχή :

  • στο συλλαλητήριο Σάββατο 26 /1 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια όπου καλεί η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ και
  • σε συμμετοχή στη νέα συνέλευση Αγώνα που θα το συλλαλητήριο στο Παιδαγωγικό (Ναυαρίνου 13α)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ