Οι Τρεις Ιεράρχες, η Υπουργός Παιδείας και τα «κηρύγματα της από τον άμβωνα»!

Παρεμβάσεις     Κινήσεις     Συσπειρώσεις

29/1/2020

Οι Τρεις Ιεράρχες, η Υπουργός Παιδείας και τα «κηρύγματα της από τον άμβωνα»!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι με αλλεπάλληλες εγκυκλίους που στάλθηκαν στα σχολεία και τις οποίες  ακολούθησε σχετική νομοθετική διάταξη, καταργήθηκε η σχολική αργία την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών και  ορίσθηκε ως εργάσιμη  ημέρα, με ένταξη εορταστικών εκδηλώσεων  στο σχολικό πρόγραμμα .

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί και αξιοποιεί   η κυβέρνηση – και όχι μόνο- εναντίον των εκπαιδευτικών , επιδιώκεται  να δικαιολογηθεί  η αλλαγή αυτή,  ως επιβαλλόμενη για την αξιοποίηση του εργάσιμου χρόνου, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί  υπονοείται ότι υστερούν. Στο ίδιο ταμπλώ και η απαράδεκτη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι « η αργία είναι για τους τεμπέληδες » προσβάλλει έναν ολόκληρο κλάδο, προσβάλλει τους 150.000 εκπαιδευτικούς που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ξεδιπλώνεται μια τεράστια επίθεση ενάντια στον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας

• με το προσοντολόγιο της επισφάλειας και των απολύσεων,

• την εξίσωση των κολεγιακών τίτλων σπουδών με τα πανεπιστημιακά πτυχία και τη συνακόλουθη υποβάθμιση τόσο αυτών όσο και του περιεχομένου των σπουδών, την εργαλειοποίησή τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κεφαλαιοκρατικής αγοράς εργασίας,

• τις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών

• την κατάργηση του ασύλου,

• την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και των δομών της, από το νηπιαγωγωγείο μέχρι την τριτοβάθμια , την αριστεία – εργαλείο της καπιταλιστικής ανάπτυξης των ολίγων και εκλεκτών,

• την αντιασφαλιστική επίθεση,

• την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, στην παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Από την άλλη μεριά όμως, η μαχόμενη εκπαίδευση  αντιτείνει τα αντανακλαστικά της , που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας,  με την αμέριστη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, προσπαθούν  να αποσιωπήσουν.  Οι μαζικές  συγκεντρώσεις  και τα συλλαλητήρια του κόσμου της εκπαίδευσης ενάντια  στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις απουσιάζουν παντελώς από τα δελτία ειδήσεων . Με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να  παραπλανήσουν την κοινωνία.  Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση ‘’βεβαιότητας΄΄  του Πρωθυπουργού ότι  έχει «φυσικά πάντα συμμάχους τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους νηπιαγωγούς μας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε αντιλήψεις στην Παιδεία και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών».

Στο πλαίσιο της ίδιας επικοινωνιακής  μεθόδευσης  και η  προαναγγελθείσα αυριανή παρουσία της Υπουργού Κεραμέως  σε εκκλησιασμό των σχολείων του Χολαργού.

Στα «από άμβωνος κηρύγματα» που εγκαινιάζονται από την υπουργό Παιδείας τους απαντάμε:.

Δεν ξεγελούν κανέναν!

Θα μας βρίσκουν  μπροστά τους!

Ο αγώνας συνεχίζεται!  Μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος,

ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική!

Παρασκευή  31 Γενάρη βγαίνουμε ξανά στο δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στο προσοντολόγιο των απολύσεων, τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, την αξιολόγηση, για τα μισθολογικά, εργασιακά κι ασφαλιστικά μας δικαιώματα

Συγκέντρωση  στα Προπύλαια ώρα 1.30μ.μ.

Αμέσως μετά την κινητοποίηση στις 31/1 καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συνέλευση αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί  στη ΔΟΕ, μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία.