Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Φτάσαμε στον Δεκέμβρη , τελειώνει το 1ο τρίμηνο  και χιλιάδες διδακτικές ώρες συνεχίζουν να χάνονται εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Παρά τη συστηματική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να συγχωνεύσει τμήματα πανελλαδικά , τις πιέσεις να αναπροσαρμοστούν ωρολόγια προγράμματα για να φαίνεται πως διδάσκονται τάχα όλα τα μαθήματα, η αλήθεια δεν κρύβεται.  Είναι ολοφάνερο πως οι διορισμοί που έγιναν  φέτος δεν κάλυψαν στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς. Ακόμα οι προσλήψεις αναπληρωτών, που έρχονται με το σταγονόμετρο, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες.

Αρκετά είναι και τα  σχολεία των  περιοχών  της ευθύνης μας με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς  , με αποτέλεσμα να μην  ικανοποιούνται οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών,   προγράμματα δεν μπορούν ακόμα να φτιαχτούν , τα ολοήμερα στα δημοτικά σχολεία δε λειτουργούν όλα με πλήρες ωράριο ενώ στα νηπιαγωγεία η λειτουργία τους αναστέλλεται ακόμη και για ολόκληρες εβδομάδες με προφορική εντολή της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας λόγω μή αναπλήρωσης εκπαιδευτικών που απουσιάζουν με άδεια οδηγώντας τους γονείς σε απόγνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η  προφορική απάντηση που δόθηκε  από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας προς  τον Σύλλογο Γονέων  του 9ου νηπ. Αγ. Παρασκευής  ότι δεν καλύπτονται τα κενά που δημιουργήθηκαν  σε δύο  ολοήμερα τμήματα λόγω ασθένειας συναδέλφισσών , διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αναπληρωτές αδιαφορώντας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό.  Οι Παράλληλες Στηρίξεις παραμένουν λιγότερες από τις μισές σε κάθε σχολείο στερώντας από τους μαθητές την εξειδικευμένη βοήθεια και στήριξη.  Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο να μην καλύπτονται ούτε  οι βραχυχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Αυτό είναι το ενδιαφέρον του ΥΠΑΙΘ για τα σχολεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών, που κατά τα άλλα κόπτεται να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της… αξιολόγησης.

Ως   Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.   « Ο  ΠΕΡΙΚΛΗΣ»  απαιτούμε :

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  να έρθουν σε επαφή  με    το σωματείο και να ενημερώνουν  για τις ελλείψεις

13/12/2021