Μια πρώτη εικόνα από τη συμμετοχή στην απεργία

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε τις  αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση

Η μαζική συμμετοχή μας στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της απεργίας-αποχής μπορεί να ακυρώσει στην πράξη τις στοχεύσεις της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας που προωθούν  σωρεία αντιεκπαιδευτικών μέτρων, την αυτονομία και την αξιολόγηση των σχολείων,  που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην  κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Όπου έχουν εφαρμοστεί αυτά τα μέτρα διεθνώς έχουν αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς καμία εξαίρεση!

Ήδη μέχρι σήμερα στην περιοχή ευθύνης δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ειδικές συνεδριάσεις λόγω συμμετοχής στην απεργία σε τουλάχιστον 20 Δημοτικά Σχολεία (4 Δημοτικά Σχολεία στα Βριλήσσια, 5 στην Αγία Παρασκευή  , 2 στο Χολαργό,  6 στο Χαλάνδρι, 1 στην Πεντέλη και  2 στου Παπάγου) και 7 Νηπιαγωγεία, ενώ μαθαίνουμε συνεχώς για νέες αποφάσεις.  Τα περισσότερα σχολεία έχουν ορίσει τη συνεδρίαση για αύριο.

• Καλούμε τους/τις συναδέλφους και των υπόλοιπων σχολείων να υπογράψουν τη δήλωση που έχει αποστείλει η ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση με ομόφωνη απόφαση της,  να ακολουθήσουν τα βήματα που έχουν σταλεί και να ενημερώσουν το σωματείο τους.
  • Να καταγγείλουν την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από  όπου κι  αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Οι εκπαιδευτικοί πέρυσι απορρίψαμε με την απεργία-αποχή τον ίδιο το νόμο για την «αξιολόγηση» και στο περιεχόμενο και στην υλοποίησή του με ποσοστό 95%, με την καθολική συμμετοχή μας, με την οργανωμένη δράση μας και τη συσπείρωση στο σωματείο μας.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Συλλογικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απαντάμε με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγησή τους!