Με ευθύνη της ΔΑΚΕ παραμένει ασυγκρότητο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

Με ευθύνη της ΔΑΚΕ  παραμένει ασυγκρότητο

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

Συναδέλφισσες, οι

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» με θέμα τη συγκρότησή  του σε σώμα.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ επέμεινε στην πρόταση -αντιδημοκρατική, ανεύθυνη και προσβλητική  απέναντι στο σύνολο των συναδέλφων μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του συλλόγου μας- να μην συμμετέχει η ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις θέσεις του προεδρείου του Δ.Σ. Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πρότασή τους θεώρησαν εύστοχο και επαρκές  το επιχείρημα ότι η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ασκεί κριτική  στη ΔΑΚΕ!

Όπως φαίνεται η «δημοκρατία» τους δεν αποδέχεται να γίνεται κριτική στη ΔΑΚΕ ούτε βέβαια να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τη στάση που κρατάνε απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Δεν πρέπει να μιλάμε για την αξιολόγηση, δεν πρέπει να μιλάμε για την αδιοριστία και το προσοντολόγιο, δεν πρέπει να μιλάμε για την αναγκαιότητα εφαρμογής του δημόσιου δίχρονου νηπιαγωγείου και εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνουμε κριτική στη στάση της ΔΑΚΕ που προσπαθεί «να βγάλει λάδι» και να στηρίξει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και γενικότερα την κυβερνητική πολιτική.

Στη δεύτερη μάλιστα συνεδρίαση του Δ.Σ. έκαναν την εξής «ριζοσπαστική» πρόταση:

Να καταλάβει όλες τις θέσεις του προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) η παράταξη της ΔΑΚΕ, αποκλείοντας όλες τις άλλες παρατάξεις! Πραγματικά έχουν «ξεφύγει»!

Συναδέλφισσες, οι

Θεωρούμε ότι η πρότασή μας ως ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τη  συγκρότηση του προεδρείου σε διαπαραταξιακή και αναλογική βάση, με τη συμμετοχή όλων των  παρατάξεων  του συλλόγου είναι η μόνη  λύση. Αυτή εξάλλου είναι και η πρόταση και όλων των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων του Συλλόγου μας.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τη ΔΑΚΕ να σταματήσει τις πραξικοπηματικές ενέργειες, την ανεύθυνη, αδιέξοδη και αντιδημοκρατική στάση της, να αντιληφθεί τις ευθύνες της και άμεσα να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του προεδρείου διαπαραταξιακά-αναλογικά όπως είναι  η πρόταση και όλων των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων του Συλλόγου μας (ΔΙΕΞΟΔΟΣ – ΠΑΜΕ – ΔΗΣΥ).

Η στάση της ΔΑΚΕ στο Σύλλογό μας μόνο τυχαία δεν είναι.

Φανερώνει την πρόθεσή της να αδρανοποιήσει πλήρως τον σύλλογο, ουσιαστικά να τον διαλύσει και να τον   μετατρέψει σε φορέα άσκησης κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ενάντια στα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Το λέμε αυτό γιατί:

1. Επιχείρησε να ακυρώσει τη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του , που είναι η Γ.Σ., αρνούμενη να αποδεχτεί και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της. Συγκεκριμένα διατείνεται πως οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν δεσμεύουν τη ΔΑΚΕ.

2. Επιχειρεί να ακυρώσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα λειτουργίας του Δ.Σ. καθώς προτείνει να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει με αποκλεισμό μιας παράταξης από το προεδρείο. Η ΔΑΚΕ  γνωρίζει πολύ καλά, από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων που η Διέξοδος συμμετέχει στο προεδρείο ως δεύτερη δύναμη, ότι πιέζεται να εφαρμόσει μια στοιχειωδώς αγωνιστική τακτική και στις περισσότερες δράσεις και κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας  είναι απόντες τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν εκλεγεί με τη ΔΑΚΕ.

3. Επιδιώκει την καθυστέρηση συγκρότησης του νέου Δ.Σ, δημιουργώντας εμπόδια στην λειτουργία και στην οργάνωση των αγώνων από το σωματείο μας.

4. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιδιώκει να αποδυναμώσει και να ελέγξει  τα σωματεία ουσιαστικά επιχειρώντας να καταργήσει τις Γενικές Συνελεύσεις και  χτυπώντας το δικαίωμα της απεργίας, η ΔΑΚΕ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στη λειτουργία του.

5. Βάζει υποψήφιους και εκλέγει στα θεσμικά όργανα (Δ.Σ. και Ε.Ε.) του Συλλόγου μας, «Ο Περικλής» δύο μέλη της διορισμένα από το Υπουργείο Παιδείας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) επιχειρώντας να αλλοιώσει τον ρόλο και τον χαρακτήρα του και να μετατρέψει το σωματείο σε φερέφωνο και εκτελεστικό όργανο  της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πραξικοπηματικές ενέργειες της ΔΑΚΕ δεν θα περάσουν!

Ο Σύλλογος  είναι και θα παραμείνει δύναμη στα χέρια των εκπαιδευτικών