Κοκκινίζουν οι γειτονιές μπροστά στην αυριανή Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι κορυφαία στιγμή στην πάλη της εργατικής τάξης, συμβολίζει την ακαταμάχητη διεκδίκηση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο.

Τα διδάγματα από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να φάνταζαν ανυπέρβλητοι

Θυμίζουμε, λοιπόν, ορισμένους από αυτούς τους εμβληματικούς αγώνες, την Πρωτομαγιά του Σικάγο 1886, τον πρώτο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, τον Μάη 1936 και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.

Τιμούμε όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν Εργατικά Κέντρα , Ομοσπονδίες , σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα συνδικάτα σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους Δήμους, όπως στην Αττική στο κέντρο της Αθήνας καθώς επίσης και σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο.