Κεραμέως + ΔΑΚΕ=25άρια τμήματα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Κεραμέως + ΔΑΚΕ = 25άρια τμήματα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση με την πλειοψηφία των βουλευτών της ψήφισε το νέο νόμο για την εκπαίδευση κάνοντας  ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των νέο-συντηρητικών μνημονιακών  αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, στη γραμμή της νεοφιλελελεύθερης ατζέντας ΟΟΣΑ – ΕΕ – ΣΕΒ.
Οι περικοπές σε προσλήψεις και οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων έρχονται μαζί με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στην υποβάθμιση της  εκπαιδευτικής  διαδικασίας.
Με ευθύνη των Διευθύνσεων Π.Ε.  προχωρούν, μετά τις εγγραφές,  στη δημιουργία των τμημάτων της Α΄ τάξης αλλά και των νηπιαγωγείων  με 25 μαθητές. Αγνοούν και παραβιάζουν ακόμη και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της μείωσης του αριθμού των μαθητών όταν υπάρχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Στα Νηπιαγωγεία όπου η δυνατότητα πρώιμης παρέμβασης αποτελεί μέγιστο ζήτημα, η συνθήκη αυτή ακυρώνεται εκ προοιμίου με τα 25άρια τμήματα.
Επίσης είναι άκρως επικίνδυνο για υγειονομικούς  λόγους στην τωρινή συγκυρία.
Καταργούν το δημοτικό και νηπιαγωγείο της γειτονιάς μετακινώντας μαθητές σε άλλες σχολικές μονάδες ταλαιπωρώντας έτσι και τις οικογένειες  των μαθητών μας.
Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα θα οδηγήσει σε μειώσεις – καταργήσεις τμημάτων και κατά συνέπεια θέσεων εκπαιδευτικών μετακινώντας μόνιμους εκπαιδευτικούς και ρίχνοντας στην ανεργία αναπληρωτές.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να αντισταθεί σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται για τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση του Συλλόγου «Ο Περικλής» είχαμε προτείνει άμεσα να πραγματοποιηθεί δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας καλώντας και τους άλλους συλλόγους της Β΄ Αθήνας, τους συναδέλφους μας, μέλη του συλλόγου μας,  αλλά και τις ενώσεις Γονέων.
Αντ’ αυτού η ΔΑΚΕ του συλλόγου μας αποφασίζει ένα ραντεβού στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 9.15π.μ. εμπαίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς των σχολείων του συλλόγου μας, τους μαθητές και τους γονείς τους
Καταγγέλουμε τον εμπαιγμό της ΔΑΚΕ.
Δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε στο ραντεβού διότι:
τα μέλη του Δ.Σ αλλά και όλοι οι συνάδελφοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν είμαστε εργαζόμενοι και στις 9.15 το πρωί είμαστε στα σχολεία μας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου (ΔΑΚΕ) σε συνεννόηση  με τη Δ/νση Π.Ε. όρισαν από κοινού ραντεβού σε εργάσιμη ώρα για να μη συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως οι εκπαιδευτικοί συνάδελφοι μας. Για τον ίδιο λόγο δεν έχει εκδοθεί ούτε ανακοίνωση – κάλεσμα από το Δ.Σ. προς τους συναδέλφους. Η ΔΑΚΕ πραγματοποιεί  το  ραντεβού στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και το μόνο που επιθυμεί είναι να κάνει παράσταση κατάθεσης των διαπιστευτηρίων της στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που υπηρετεί και εφαρμόζει η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας.