Καταγγελίες των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Καταγγελίες των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών

του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 25 Ιουνίου 2020 στάλθηκε στον Σύλλογο μας «Ο Περικλής» επιστολή των συναδέλφων εκπαιδευτικών από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου την οποία επισυνάπτουμε παρακάτω.
Με βάση αυτή πρέπει να αναφέρουμε:
Στο Δ.Σ. του συλλόγου μας  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» είχε φτάσει   από τον Δεκέμβρη του 2019 για πρώτη φορά έγγραφη καταγγελία  από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου που αφορούσε   σοβαρά ζητήματα συμπεριφοράς, στάσης και ενεργειών  του Διευθυντή του σχολείου Παπαβρόντου Βασίλη απέναντι στους  εκπαιδευτικούς  αλλά και σε γονείς μαθητών.
Επίσης  η καταγγελία των συναδέλφων τότε είχε απευθυνθεί σε ολόκληρη την πυραμίδα της Διοίκησης  της Εκπαίδευσης (Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας,  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Αττικής και Υπουργείο Παιδείας).
Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν προχώρησε σε καμιά διερεύνηση των καταγγελιών, αντιθέτως η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως  με προσωπική της απόφαση προχώρησε στην απόσπαση του καταγγελόμενου  διευθυντή  στο υπουργείο Παιδείας!
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω Διευθυντής, ο οποίος έχει χρηματίσει  Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Β4 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  στο παρελθόν είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση  το 2011 από το Δ.Σ. του συλλόγου μας « Ο Περικλής» του οποίου ήταν εκλεγμένο μέλος με την παράταξη της ΔΑΚΕ. Η «παραίτησή» του  πραγματοποιήθηκε  μετά από καταγγελία για συμμετοχή του σχολείου, του οποίου τότε προΐστατο, σε πιλοτικό προαιρετικό πρόγραμμα αξιολόγησης, για το οποίο ο σύλλογος διδασκόντων δεν είχε πάρει ποτέ απόφαση συμμετοχής, ενώ ήταν  απαραίτητη προϋπόθεση. Και τότε η Διοίκηση δεν προχώρησε στην απόδοση ευθυνών ενώ οι παράνομες ενέργειες του Διευθυντή είχαν καταγγελθεί στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας από τους εκπαιδευτικούς.
Στις αρχές του Μάρτη του 2020 μετά από πρόταση της παράταξης μας  Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση -και αφού μάλιστα είχε προηγηθεί σχετική  ανακοίνωσή μας- το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας «Ο Περικλής» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Στη συνάντηση με τον Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Ανδρώνη  δεν υπήρξε δέσμευση του Δ/ντή Εκπ/σης ότι θα προχωρήσει σε διερεύνηση των καταγγελιών,  αντίθετα μάλιστα φάνηκε ότι αφού υπάρχει κάλυψη από το υπουργείο η υπόθεση θεωρείται λήξασα.
Ενώ λοιπόν οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου ζητούν από το Σύλλογο μας «Ο Περικλής» το αυτονόητο, δηλαδή την υπεράσπισή τους,  τη στήριξή τους και την καταγγελία και τη διαγραφή του Διευθυντή από μέλος του Συλλόγου μας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας  αρνείται ακόμα και να βγάλει μια ανακοίνωση υπεράσπισης των συναδέλφων. Εμπαίζει μάλιστα η ΔΑΚΕ τους  συναδέλφους    λέγοντας στο Δ.Σ. ότι για να βγάλει ανακοίνωση θα πρέπει πρώτα η Διοίκηση να προχωρήσει στη διερεύνηση των καταγγελιών, αφού πλέον είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η παράταξη της ΔΑΚΕ  έχει την κύρια ευθύνη για την αντισυναδελφική  στάση του Συλλόγου και το κάνει αυτό επειδή:
Θεωρεί πρώτιστο καθήκον της να συγκαλύψει τον εκλεκτό της υπουργού Παιδείας, που τον αποσπούν  στο υπουργείο αντί να διερευνήσουν τις καταγγελίες προσπαθώντας να τον «σώσουν». Εξάλλου είναι και «δικό τους παιδί», στέλεχος του κομματικού τους φορέα, και μάλιστα ανήκει και στη στρατιά των «αρίστων» αφού ανέλαβε και θέση στο help desk του υπουργείου Παιδείας  για την τηλεκπαίδευση!
Δεν γνωρίζαμε… επίσης ότι το  σωματείο για να πάρει απόφαση και να υπερασπίσει τα μέλη του θα πρέπει πρώτα να περιμένει τη θέση της Διοίκησης!
Ας μην απορεί επομένως κανένας  πώς μπορεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Περικλής» να αμφισβητεί την αξιοπιστία όλων των συναδέλφων του 9ου Δ.Σχ. Χαλανδρίου για να μην καταγγέλλει τον συγκεκριμένο πρώην διευθυντή.
 Έτσι λειτουργεί ο  υποταγμένος – κυβερνητικός συνδικαλισμός!
Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση η θέση μας, όπως την έχουμε καταθέσει προ πολλού στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είναι:
  1. Ο Σύλλογος μας με ανακοίνωσή του να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του 9ου Δ.Σχ. Χαλανδρίου και να καταγγείλει τον πρώην Διευθυντή του Σχολείου αλλά και τη Διοίκηση που τον συγκαλύπτει. (Ο Δ/ντής Π.Ε. Β’ Αθήνας που είναι πειθαρχικός του προϊστάμενος και η υπουργός Παιδείας που με προσωπική της απόφαση τον αποσπά αντί να είχε δώσει άμεσα εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών.)
  2. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας όπως προβλέπεται από το καταστατικό του να προχωρήσει στη διαγραφή του μέλους του Παπαβρόντου Βασίλη και η διαγραφή του να έρθει σε έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
Δείτε την επιστολή που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δ.Σχ. Χαλανδρίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»:
Προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «Ο Περικλής»
  Χαλάνδρι, 25/6/2020
Σε συνέχεια της πρόσφατης- προηγηθείσας επιστολής μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:
  1. Να σας υπενθυμίσουμε πως ο κύριος Β. Παπαβρόντος, πρώην διευθυντής του 9ου Δ.Σ. Χαλανδρίου, έχει καταγγελθεί από τον σύλλογό μας για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς συναδέλφων, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων συναδέλφων, για αναπαραγωγή ηχογραφημένων κλήσεων και συνομιλιών –και χωρίς φυσικά να έχουν γνώση- συναδέλφων και γονέων, για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς γονέων.
  2. Σχετικά με τα παραπάνω, εδώ και έξι μήνες έχουμε ενημερώσει την υπηρεσία μας, την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Αττικής, τη διεύθυνση Β’ Αθήνας, δηλαδή τον διευθυντή εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ξανά και ξανά!
  3. Προς μεγάλη μας δυσαρέσκεια διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο η διεύθυνση Β’ Αθήνας δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το θέμα αυτό, αλλά ο εν λόγω κύριος/ πρώην διευθυντής μας έχει αποσπαστεί με απόφαση μάλιστα της Υπουργού κας Κεραμέως μέσα στο Υπουργείο Παιδείας, ωσάν να μην έτρεχε ποτέ τίποτα.
  4. Κι ενώ όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν σκανδαλωδώς κι ενώ περιμένουμε αντίστοιχα τόσους μήνες από τον Σύλλογό μας, δηλαδή από εσάς, να προβείτε σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΣ, αντιθέτως εσείς δηλώνετε ότι θα προβείτε απλώς σε κάποιες ενέργειες κατάθεσης ερωτημάτων προς τη διοίκηση σχετικά με το θέμα αυτό.
  5. Να πούμε λοιπόν εδώ, αγαπητοί συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ., ότι αυτό το έχουμε κάνει ήδη και δεν ήταν αυτό που θα περιμέναμε απλώς από τον Σύλλογό μας να πράξει. Αλήθεια! Διερωτόμαστε λοιπόν! Αμφισβητείτε την αξιοπιστία και την αλήθεια των λεγομένων μας και των καταγγελιών μας; Σας καλούμε σε μια ύστατη στιγμή να αναρωτηθείτε ποιος θα έπρεπε να είναι πραγματικά ο ρόλος σας ως Σύλλογος και Σωματείο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών!
  6. Δηλώνουμε πάντα παρόντες και παρούσες στην αποκάλυψη της ανομίας και απαιτούμε από τον Σύλλογο να ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ καταγγέλλοντας τον εν λόγω πρώην διευθυντή μας, διαγράφοντάς τον από τον Σύλλογό μας, καταγγέλλοντας τον διευθυντή εκπαίδευσης επειδή δεν προχωρά τη διερεύνηση του θέματος αυτού και τέλος στηρίζοντάς μας και αποκαθιστώντας μας ηθικά σε όλο τον Σύλλογο της Β΄ Αθήνας!
Οι καταγγέλλοντες και καταγγέλλουσες εκπ/κοί του 9ου Δ. Σ. Χαλανδρίου
        Ακολουθούν τα ονόματα και οι υπογραφές των εκπαιδευτικών