Καταγγελία στον αυταρχισμό και την άγρια βία της κυβέρνησης και η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

Πολυτεχνείο:  Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2020

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάλθηκε να μας αποδείξει, με τα  χουντικής έμπνευσης νομοθετήματα αλλά κυρίως  με τις  χουντικές πρακτικές της, την αστυνομοκρατία και την άγρια καταστολή, ότι ούτε μια μέρα δεν έχει περάσει από τον Νοέμβρη του ΄73.
Με πρόσχημα την «προστασία» της δημόσιας υγείας προσπάθησαν να επιβάλουν ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής, καταπατώντας ολοφάνερα ακόμη και το σύνταγμα.
Αυτή ήταν η επιδίωξη της, όμως η κυβέρνηση των «αρίστων» απέτυχε!
Οι συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας , τηρώντας αυστηρά και απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν μαχητικές, αγωνιστικές και φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει την απαίτηση του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού που ήθελε να «ξεμπερδεύουμε» με το Πολυτεχνείο.
Αυτονόητη είναι -και έχει γίνει από τα σωματεία και τα συνδικάτα-  η καταγγελία  της απρόκλητης και βίαιης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές. Τα αμέτρητα δακρυγόνα, οι αύρες, δεν προσπαθούσαν να μας σώσουν από τον κορωνοϊό κλίμα τρομοκρατίας προσπάθησαν  να επιβάλουν.
Η Δ.Ο.Ε. στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές ακόμη και σε γειτονιές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας…»Βέβαια την ανακοίνωση αυτή δεν ψήφισαν οι παρατάξεις  ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ , η οποία εκδόθηκε μάλιστα παράτυπα και αντικαταστατικά , χωρίς τις υπογραφές του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα.
Την ίδια  στάση,  ακολούθησε και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής», δηλαδή της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ που αρνούνται να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη βία.
Η ΔΑΚΕ μάλιστα, «δια του προέδρου του Συλλόγου» έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται την «κυριούλα» (έτσι την αποκαλεί!) που πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και η αστυνομία της επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ! Να ειρωνεύεται τους διαδηλωτές των συγκεντρώσεων  που δέχτηκαν την απίστευτη βία ότι είναι: « οι λαϊκοί αγωνιστές του Αλέκσης, του Γιάνη με ένα ν και του ΚΚΕ που απολαύσανε πολιτικής ασυλίας».  Αυτά λένε, και φανταστείτε:  τις 100 συλλήψεις, ότι σέρνονται στα δικαστήρια  συνάδελφοί μας  εκπαιδευτικοί, το ξύλο και τις αύρες , όλα αυτά τα θεωρούν ασυλία!  Ότι έφτασαν στο σημείο μάλιστα να ειρωνεύονται και τα αντιαμερικανικά συνθήματα του Πολυτεχνείου σίγουρα δε μας προκαλεί εντύπωση. Ποτέ δε πίστεψαν στα μηνύματα του Πολυτεχνείου, τώρα θα πιστέψουν;
Συνάδελφοι, φαίνεται  ότι η Χρυσή Αυγή (και όχι όλη) μπήκε φυλακή, ο χρυσαυγιτισμός όμως καλά κρατεί!
Τον φόβο μας να έχουν, και τον έχουν!