Κατά 1.799 (1.673 Δασκάλων και 126 νηπιαγωγών) μειώνονται οι οργανικές θέσεις μόνο στην Περιφέρεια Αττικής αν εφαρμοσθούν οι προτάσεις του υπ. Παιδείας, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Μπράτης Δημήτρης

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Αθήνα  7/4/ 2013

Κατά 1.799 (1.673 Δασκάλων και 126 νηπιαγωγών) μειώνονται οι οργανικές θέσεις μόνο στην Περιφέρεια Αττικής αν εφαρμοσθούν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Αναλυτικοί πίνακες ανά Διεύθυνση και σχολείο

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ πίνακες από τους οποίους φαίνεται, ανά Δ/νση, η μείωση των οργανικών θέσεων που προκύπτει στην Περιφέρεια Αττικής , αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, χάνονται συνολικά 1673 θέσεις Δασκάλων και 126 νηπιαγωγών.

Αναλυτικά :

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΕ 70 ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ Δ/ΝΣΗ
Α΄ΑΘΗΝΑΣ22081751457
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ14651264201
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ13131125188
Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ13661141225
Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ12011020181
ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ592483109
ΠΕΙΡΑΙΑ14481136312
ΣΥΝΟΛΟ959379201673

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕ 60 ΑΤΤΙΚΗΣ
Α΄ΑΘΗΝΑΣ43841622
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ38334340
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ27625521
Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ32531510
Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ23121912
ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ1191163
ΠΕΙΡΑΙΑ30528718
ΣΥΝΟΛΟ20771951126
Επισημαίνω τα εξής :

1. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ( να αιτιολογήσουν την οργανικότητα των σχολικών μονάδων οι Διευθυντές Εκπαίδευσης )  δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Ο Ν. 1566/85 προβλέπει γι΄ αυτό  συγκεκριμένη διαδικασία ( προτάσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων , Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, Υπουργικές  Αποφάσεις)  η οποία δεν τηρήθηκε.

2.Οι Διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να κοινοποιήσουν άμεσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αιρετούς και άλλα μέλη) τις προτάσεις που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας , αφού τα ΠΥΣΠΕ εμπλέκονται, σύμφωνα με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97,  στη διαδικασία καθορισμού της οργανικότητας των σχολικών μονάδων.

Συνημμένα αναλυτικοί πίνακες από τους οποίους προκύπτει η μείωση που προτείνει το Υπουργείο ανά Δ/νση και σχολική μονάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δεν έχω στοιχεία για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας. Μόλις τα έχω θα τα δημοσιοποιήσω.

Επισυνάψεις:
 organikotita_dimotikwn_attikis.xls