ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ διαδικτυακή ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA Δευτέρα 2/5 στις 6μμ

Με τη σχετική εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας ορίστηκαν οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα διεξαχθούν  οι εξετάσεις  PISA στις 18 Μαίου 2022 για τους μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού και της Γ΄Γυμνασίου μεταξύ των οποίων είναι και τέσσεα Δημοτικά Σχολέια του Συλλόγου μας (1ο Δ.Σ. Χολαργου, 11ο, 12ο και 16ο Δ.Σ. Χαλανδρίου).

Στο πλαίσιο της απόφασής μας (σχετική ανακοίνωση του συλλόγου μας εδώ: https://www.syllogosperiklis.gr/%ce%b1%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-pisa/) για την οργάνωση  καμπάνια πολύπλευρης ενημέρωσης κι αντίστασης ώστε να μην  επιτρέψουμε να γίνουν οι μαθητές μας και τα σχολεία μας πειραματόζωα ενός ολέθριου πειράματος διάλυσης, κατηγοριοποίησης, ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου:

Οι εξετάσεις PISA μόνο αθώες δεν είναι!

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του γονεϊκού κινήματος, τους μαθητές ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ! Να μην επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση και αυτή που απαιτεί η αγορά.