Κήρυξη Απεργίας – Αποχής, Διαδικτυακή ενημέρωση των μελών μας

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή από το σύλλογο μας! Ούτε βήμα πίσω!

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση του συλλόγου μας για την απεργία – αποχή

την Πέμπτη 9/12/21 στις 6:30 μμ στο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/86014196912

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε  ότι,  ο Σύλλογός  μας, υλοποιώντας την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 19/10/21, η οποία μεταφέρθηκε και στην ολομέλεια των προέδρων της Δ.Ο.Ε., για κήρυξη απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασής του. O Σύλλογός μας στέλνει  σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Συγκεκριμένα  τη  Δευτέρα  6/12/21  επιδόθηκε το πρώτο προειδοποιητικό εξώδικο με το οποίο απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να συναντηθεί με το σωματείο μας ώστε να ακουστούν τα αιτήματα  και η εκφρασμένη βούληση των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Με αυτό γνωστοποιούμε πως  σε διαφορετική περίπτωση, μετά την πάροδο δύο ημερών,  θα επιδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Δημόσιο τα εξώδικα γνωστοποίησης της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας επίσημα την κήρυξή της.

Η απεργία αποχή του συλλόγου αποτελεί νέα απεργία αποχή, με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΔΟΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΔΟΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε ακριβώς για να μην μπορεί να θεωρηθεί  υπεύθυνο το εκπαιδευτικό  σωματείο για συνέχιση της απεργίας της ΔΟΕ και να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις στη διοίκηση του σωματείου που την κηρύσσει.

Ακόμα επιδιώκουμε να δείξουμε στην πράξη τον δρόμο που ακόμα και τώρα πρέπει να προχωρήσει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ για να ακυρώσουμε  στην πράξη το ν. Χατζηδάκη αλλά και να δώσουμε συνέχεια στην μάχη για την ανατροπή της αξιολόγησης και στα επόμενα βήματα που προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου.

Προχωρήσαμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΔΟΕ. Προκηρύξαμε απεργία αποχή με επιδίωξη να καλύψουμε τους εκπαιδευτικούς το επόμενο διάστημα και να πιέσουμε ώστε να ξανατεθεί το ζήτημα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. Απευθύνουμε την απόφαση για κήρυξη Απεργίας Αποχής προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξή της διευρύνοντας το μέτωπο. Απαιτούμε ΤΩΡΑ οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε κήρυξη της νέας απεργίας-αποχής ως οφείλουν απέναντι στην εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα  μέχρι το τέλος .

Με την απεργία αποχή καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι και οι συνάδελφοι δ/ντές που θέλουν να συμπορευθούν  με τη συλλογικότητα του κλάδου και να μην υλοποιήσουν την αξιολόγηση. Αυτό αποδείχτηκε και στην προηγούμενη περίοδο.

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησαν να δημιουργήσουν  η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας επιδιώκει να απαλλάξει το κράτος από την υποχρέωση και την ευθύνη να λύσει προβλήματα που η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά δημιουργεί και κυβερνήσεις και ΥΠΑΙΘ αρνούνται πεισματικά να λύσουν υλοποιώντας τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Επιχειρούν να μετατραπεί το σχολείο σε επιχείρηση με όρους αγοράς , που θα λειτουργεί στη βάση της ατομικής ευθύνης, της λογοδοσίας και του φόβητρου της κακής αξιολόγησης για όποιον διαφωνεί, ενώ παράλληλα προωθούν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους, με τελικό στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους για το κράτος.

Με τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να δοθούν λύσεις.

• Προχωράμε στην υλοποίηση της συλλογικής μας απόφασης  για κήρυξη απεργίας αποχής με εξώδικο.
  • Κοινοποιούμε και απευθύνουμε την απόφαση για κήρυξη Απεργίας Αποχής προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξή της .
  • Καλούμε σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση τα μέλη μας την Πέμπτη 9/12/21 στις 6:30 μμ στον παρακάτω σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/86014196912για την προετοιμασία, την ενημέρωση και τη συσπείρωση στις αποφάσεις του συλλόγου μας, για απαντήσεις σε όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα με τη συμμετοχή του πληρεξούσιου δικηγόρου του συλλόγου μας.

Συλλογικά να οργανώσουμε τον αγώνα και την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή.

• Τα βήματα υλοποίησης της απεργίας αποχής θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωσή μας. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή, δηλαδή υπογράφουμε τη δήλωση , την πρωτοκολλούμε και τη στέλνουμε/ενημερώνουμε τον σύλλογο.

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μάχης που αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μέχρι τη νίκη τον αγώνα ενάντια στο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

με ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος