Η 2 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή! 9/3 συνεχίζουμε! Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών

Η 2 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή!
9/3 συνεχίζουμε!
Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών

 

 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έδωσαν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις στις 2/3 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα! Με αποφασιστικότητα, ορμή και πάθος σπάσαμε τη σιωπή και τη συναίνεση του «τίποτα δεν γίνεται», του «τίποτα δεν αλλάζει», κάνοντας την οργή και την αγανάκτησή μας ανυποχώρητο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των μαθητών μας! Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 2/3 ήταν μόνο η αρχή, κλιμακώνουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε δυναμικά!
Απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα το Υπουργείο παράταξε τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ. Συνάδελφοι με ανοιχτά κεφάλια, δακρυγόνα και ξύλο ήταν η απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματα των εκπαιδευτικών να δοθεί τέλος στην χρόνια αδιοριστία, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας! Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το πανελλαδικό κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών, που εδώ και ένα μήνα ήταν γνωστό! Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν! Αντίθετα μας πεισμώνουν!
Μετά το τέλος της πολύωρης μάχης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί μέσα και έξω από το Υπουργείο, παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, γεμίσαμε το Υπουργείο Παιδείας στην πιο μαζική συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- πλάι πλάι με τους μαχόμενους φοιτητές και με ηχηρό τρόπο δήλωσαν ότι δε θα παίξουν το παιχνίδι της διάσπασης και του διαχωρισμού των εκπαιδευτικών!
Δε θα μοιράσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που με αυταπάρνηση έχουν οργώσει την Ελλάδα σε λίστες με μόρια και κριτήρια που αποδέχονται την ανεργία κάποιων έναντι άλλων. Δε θα μοιράσουμε την πίτα που μας δίνουν, θα την μεγαλώσουμε στη βάση των αναγκών του δημόσιου σχολείου και των μαθητών μας, παλεύοντας για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών σε ένα σχολείο που θα χωρά όλη τη μόρφωση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς!
Θα συγκρουστούμε για όλα όσα μας αξίζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να χαράξουμε νέους δρόμους συλλογικής διεκδίκησης!

Υπάκουοι αναπληρωτές δούλοι – ΤΕΛΟΣ!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!

Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!