Η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) του Δ.Σ. του συλλόγου μας στέκεται απέναντι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο.

Η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) του Δ.Σ. του συλλόγου μας  στέκεται απέναντι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας αγνόησαν προκλητικά την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΤΡΩΣΗ ενάντια στην αιφνίδια περικοπή της προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας κατά τρεις (3) μήνες και τρεις (3) ημέρες αντίστοιχα, στην οποία προχώρησαν  κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, παρά το γεγονός ότι οι αναπληρώτριες συναδέλφισσες έχουν βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους (με σφραγίδα και υπογραφή της ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής), ενεργώντας τιμωρητικά και  καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Οι δύο συναδέλφισσες χρησιμοποίησαν άδειες σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις προκειμένου να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, ως εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής αντίστοιχα, την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, βουλώνουν τα αυτιά τους και κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών. Δεν τους αφορά το τσεκούρωμα της προϋπηρεσίας των συναδελφισσών αναπληρωτριών και ο κίνδυνος να ξαναβρεθούν στην ανεργία,  στηρίζοντας ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας που εξακολουθεί προκλητικά να μην επιλύει το ζήτημα!
Το ΥΠΑΙΘ, ενώ η πολιτική ηγεσία ήταν  παρούσα , αρνήθηκε  να συναντήσει  6 εκπροσώπους από 52 σωματεία τα οποία είχαν αποφασίσει την  παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της Παρασκευής 5 Ιουνίου για την περικοπή προϋπηρεσίας των δύο αναπληρωτριων (ο δικός μας σύλλογος με πλειοψηφία ΔΑΚΕ –ΔΗΣΥ αγνόησε την πρότασή μας για συμμετοχή στην κινητοποίηση)  και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για όλες τις άδειες και τα δικαιώματα των αναπληρωτών να πετσοκοβονται κατά τοδοκούν!
Το Υπουργείο όπως και  η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας  στέκεται απέναντι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο.
Για τους  συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας ο συνδικαλισμός είναι προνόμιο των καρεκλοκένταυρων συνομιλητών και υποστηρικτών των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τους αναπληρωτές δεν τους θέλουν να είναι μάχιμα, ενεργά μέλη των σωματείων και των θεσμικών τους οργάνων που διεκδικούν, παρά ψηφοφόροι πελατειακών σχέσεων ανάθεσης, ευελπιστώντας να καρπώνονται την ψήφο τους υποσχόμενοι ατομικές διευκολύνσεις με το αζημίωτο.
Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας ωστόσο τους γυρίζουν την πλάτη,  ούτε τους ψηφίζουν ούτε στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.
Καταγγέλλουμε τη στάση των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ στο σύλλογό μας. Ως  ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στεκόμαστε  στο πλευρό των αναπληρωτριών συναδελφισσών διεκδικώντας εδώ και τώρα πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες και απαιτούμε να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας. Να σταματήσει τώρα η τιμωρητική δίωξή τους.
Παραθέτουμε το ψήφισμα το οποίο έχει ήδη υπογραφεί από  52 συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ
Κοινό κείμενο –  ψήφισμα υπογραφών συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ  για προϋπηρεσία  και συνδικαλιστικά  δικαιώματα αναπληρωτριών
 Κινητοποίηση στο Υπουργείο την Παρασκευή 14:00
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Κεραμέως – Ζαχαράκη) τιμωρούν συνειδητά και οδηγούν σκόπιμα στην ανεργία αναπληρώτριες, επειδή «τόλμησαν» να εκλεγούν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους.
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μονίμων-αναπληρωτών!
Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την στιγμή που κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, τιμωρητικά και καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, προχώρησε σε αιφνίδια περικοπή της προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών Δινοπούλου Ευαγγελία και Μαργαρίτη Ελεάνα κατά τρεις (3) μήνες και τρεις (3) ημέρες αντίστοιχα, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, παρά το γεγονός ότι οι αναπληρώτριες έχουν βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους (με σφραγίδα και υπογραφή της ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής).
Σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις η χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών ισχύουν με τους ίδιους όρους όπως και για τους μόνιμους συναδέλφους, χωρίς να επηρεάζουν την εργασιακή συνθήκη και δυνατότητα συνέχισης της εργασίας τους, καθώς και τις υπηρεσιακές τους μεταβολές. Άδειες τις οποίες χρησιμοποίησαν και οι δύο συναδέλφισσες προκειμένου να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, ως εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής αντίστοιχα, την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Την ίδια στιγμή, η διαδικασία συγκρότησης των πινάκων με βάση το προσοντολόγιο προχωρά, και ενώ έχουν κατατεθεί οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, όπως δόθηκαν από τις ΔΙΠΕ στις οποίες εργάστηκαν οι συναδέλφισσες (και αναγνωρίζουν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους), ενώ έχουν γίνει ενστάσεις και αιτήσεις για διόρθωση των μορίων που αποδίδονται στον ΟΠΣΥΔ, τόσο από τις ίδιες όσο και από την ΔΙΠΕ, το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί προκλητικά να μην επιλύει το ζήτημα! Το εργασιακό μέλλον των δύο εκπαιδευτικών και η σειρά κατάταξής τους στους πίνακες βρίσκεται σε κίνδυνο! Πρόκειται για πολιτική επιλογή, συνειδητή και τιμωρητική ενέργεια εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ώστε να οδηγηθούν οι αναπληρώτριες συναδέλφισσες που «τόλμησαν» να εκλεγούν σε ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους στην ανεργία και σε χειροτέρευση των εργασιακών τους συνθηκών. Το μήνυμα είναι σαφές: Οι αναπληρωτές πρέπει να «κάτσουν στα αυγά τους», να μην έχουν δικαιώματα και να μη διεκδικούν. Να μαζεύουν – αγοράζουν μόρια, και αν εργάζονται έστω και εκ περιτροπής να είναι ευχαριστημένοι.
Η προκλητική στάση κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας αποτελεί ευθεία επίθεση σε κάθε συνάδελφο/ισσα που εκλέγεται στα ΔΣ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ τους, και ανοίγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης της προϋπηρεσίας κάθε αναπληρωτή/τριας που επιλέγει την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή του/της στις διαδικασίες των σωματείων, που απαιτεί την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ελαστικής εργασίας στην πράξη! Την ίδια στιγμή που τιμωρούν με αποκλεισμούς όσους αρνούνται τοποθέτηση στις εσχατιές της χώρας για ολιγόμηνες συμβάσεις και απόλυση τον Ιούνη, αυτούς που αναπληρώνουν τον εαυτό τους σε εκρηκτικά κενά εδώ και πάνω από μια δεκαετία στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, την ώρα που τους τιμωρούν ποικιλοτρόπως αν αρρωστήσουν ή αν γίνουν μητέρες, τώρα επιδιώκουν και να τους κλείσουν το στόμα! Επιδιώκουν να τιμωρήσουν και στην πραγματικότητα να απομακρύνουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία τους!
Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση θέλει τους αναπληρωτές, αλλά και κάθε συμβασιούχο, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση! Εργαζόμενους με το κεφάλι σκυμμένο, χωρίς να μπορούν να μετέχουν σε συλλογικότητες και σωματεία ενώ η συμμετοχή τους σε αυτά θα αντιμετωπίζεται τιμωρητικά. Η ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού νόμου και η απόλυση των 17 συμβασιούχων από την  Υπ. Ασύλου, εκείνων μάλιστα που συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δημιουργία σωματείου, αποτελούν κομμάτια μιας πολιτικής που επιτίθεται σε δικαιώματα και εργαζόμενους.
  • Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας. Να σταματήσει τώρα η τιμωρητική δίωξή τους.
  • Καμία αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας στους Παναγιώτου Χρήστο (ΔΣ ΔΟΕ) και Καργόπουλο Ανδρέα (ΔΣ ΟΛΜΕ) για την ακώλυτη συνδικαλιστική τους συμμετοχή στα ΔΣ των δύο ομοσπονδιών.
  • Καλούμε όλους του Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, κάθε εργατικό σωματείο, ιδιωτικού/δημόσιου τομέα, να σταθεί στο πλευρό των αναπληρωτριών διεκδικώντας εδώ και τώρα πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες!
  • Οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε συνάντηση με την πολ. ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αυτό το ζήτημα. Να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (με ΥΠΑΙΘ και Δ/νσεις Εκπαίδευσης) ώστε να εξασφαλιστεί η προϋπηρεσία και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των μελών τους να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικάτα.
  • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/όλες! Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες!
  • Καλούμε σε νέα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5/6, 2.00μ.μ.